USA/Danske: Udsigt til endnu en positiv regnskabssæson - men pas på

Udgivet den 08-10-2018  |  kl. 15:50  |  

Den amerikanske regnskabssæson for tredje kvartal er på trapperne, og der er udsigt til endnu en positiv sæson, mener Tine Choi Danielsen, der er global chefstrateg i Danske Bank.

Men der er alligevel grund til forsigtighed i forhold til investering i aktier, påpeger hun.

For selskaberne i det brede amerikanske S&P 500-indeks er det ifølge Tine Choi den gennemsnitlige forventning i markedet, at indtjeningsvæksten vil blive på 19,2 pct., mens omsætningen vil vokse 7,3 pct.

- Generelt set er der således fortsat god grund til at være overvægtet i aktier versus obligationer, mener hun.

Men det er også værd at hæfte sig ved, at der allerede er indregnet meget positivt i de aktuelle kurser. Og derfor vil selskaberne næppe blive belønnet for at leve op til forventningerne, men snarere blive straffet, hvis de ikke gør det, påpeger Tine Choi.

Fra selskabernes side har 74 ud af 100 annonceret negative forventninger, og stramningerne på det amerikanske aktiemarked er reflekteret i historisk lav ledighed i kombination med et rekordhøjt antal ledige job. Selskaberne har med andre ord svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft, vurderer chefstrategen.

- Det fører uundgåeligt til et øget marginpres i form af stigende lønudgifter til både fastholdelse og nyansættelser. Vi holder derfor nøje øje med kommentarer vedrørende flaskehalse på arbejdsmarkedet, siger Tine Choi.

Fredag i indeværende uge kommer der regnskaber fra de tre finansgiganter Citigroup, JPMorgan og Wells Fargo.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder