USA/lukning: Comeback før regnskaber - Facebook og Apple i top

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 06:32  |  

Efter onsdagens tunge kursfald steg de amerikanske aktier solidt torsdag - på regnskabssæsonens allerstørste dag.

Det var teknologiaktierne, der trak op i markedet, og det var også den gruppe aktier, der efter markedets lukning torsdag leverede de store overskrifter, da Apple, Alphabet, Facebook og Amazon alle kom med kvartalstal.

Det blev en blandet omgang, idet Googles moderselskab, Alphabet, glimrede med et suverænt bedre end ventet regnskab, som blev belønnet med et plus på 6,5 pct. i eftermarkedet, mens der var mindre skuffelser fra Amazon og Apple, der efterfølgende faldt henholdsvis 1,8 pct. og 4,2 pct.

Til gengæld fik Twitter en på kasketten med et hug på 17,5 pct. i eftermarkedet efter en markant skuffelse for så vidt angår antallet af nye brugere. Og så hjalp det ikke, at koncernens toplinje og indtjening faktisk overraskede ganske positivt.

Samlet er det med til at sende de store indeksfutures ned fredag morgen med 0,8-1,3 pct.

Torsdag steg det brede S&P 500-indeks 1,2 pct., mens Nasdaq vandt frem med 1,6 pct., og Dow Jones gik op med 0,5 pct. Efter en stigning på mere end 40 pct. i Wall Streets frygtindeks, VIX, i ugens første tre dage, faldt det torsdag med 9,9 pct.

- Aktierne skal også stige nu. De har fået så mange hug på det seneste. Men nu har vi haft et udsalg, og så er der kommet nogle gode regnskaber, eksempelvis fra Pinterest, og så er nogle investorer nok lidt bange for, at kurserne er kommet for langt under vandet, kommenterer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Desuden kommer Apple og flere andre store med tal efter markedets lukning. Det er godt, vi har fået solgt lidt af de store teknologiaktier, for så bliver det lettere for dem at overraske. Og det positionerer investorerne sig til torsdag.

Onsdag faldt de tre hovedindeks i USA med 3,4 til 3,7 pct., da coronasmitten den seneste uge i USA har ligget på rekordhøje niveauer.

- Når smitten stiger, tror investorerne også på mere politisk velvilje og en øget sandsynlighed for en stimulusaftale. Ikke før valget, men der kommer noget bagefter, konkluderer Lars Skovgaard Andersen dog.

Torsdagens økonomiske nyheder fra USA var desuden positive. Økonomien i USA voksede med hele 33,1 pct. i tredje kvartal i forhold til andet, og det var mere end de ventede 32,0 pct. I andet kvartal trak BNP sig sammen med 31,7 pct.

En anden positiv nyhed torsdag er, at antallet af nye ledige i sidste uge faldt til 751.000 fra 791.000 ugen før.

FACEBOOK HOPPEDE OP

I S&P 500-indekset steg kommunikationsservice med 2,9 pct., hvilket var trukket af en stigning til Facebook på 4,9 pct., mens Alphabet vandt 3,3 pct. Desuden vandt Netflix 3,7 pct. på nyheden om prisforhøjelser i USA.

I samme sektor var der også plus til Comcast, som i tredje kvartal slog indtjeningsforventningerne på baggrund af en solid vækst i nye internetkunder, på 2,6 pct., mens Twitter blev trukket op af stærke tal fra konkurrenten Pinterest og vandt hele 8,0 pct.

Pinterest steg selv med hele 26,8 pct., da koncernens tredje kvartal vidnede om, at annoncørerne er vendt tilbage, og derfor steg omsætningen med 77 pct. fra andet kvartal til 443 mio. dollar mod ventede bare 388 mio. dollar.

It-sektoren vandt desuden 1,9 pct. Her lagde Apple sig i selen og trak frem med 3,7 2 pct., ligesom Microsoft vandt 1,0 pct. Der var også plus til chipproducenten Nvidia på 3,1 pct., mens Visa efter bedre end ventede regnskabstal vandt 2,2 pct.

Visa var ellers faldet med 4,8 pct. onsdag, da konkurrenten Mastercard skuffede, men Visas egne tal viste en vækst i omsætningen på 6 pct. til 5,10 mia. dollar mod ventede 5,01 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Ebay faldt omvendt med 7,5 pct., da koncernen ser en lav tocifret volumenvækst i fjerde kvartal mod 21 pct. i tredje kvartal.

EXXON VIL SPARE

Trods endnu et fald til olieprisen på 2,8 pct., da coronastigningerne presser vækstforventningerne og dermed det ventede olieforbrug, så gik energisektoren op med 3,2 pct. Her var det især Exxon Mobil, som bidrog med et plus på 4,4 pct. på nyheden om yderligere nedskæringer.

Ford steg også 2,6 pct., da bilkæmpen onsdag aften overraskede med en opjustering, da koncernen nu ser en positiv driftsindtjening mod et underskud for tre måneder siden.

Dupont vandt ligeledes 3,7 pct., da tallene fra den store kemikalie- og råvarekoncern for tredje kvartal var bedre end ventet på både top og bund.

Spotify satte sig derimod med 3,4 pct. Musikstreameren skuffede på sin indtjening, og derfor endte både top og bund under konsensus.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder