USA/lukning: Fredagsfald efter to dage med solide stigninger

Udgivet den 22-05-2023  |  kl. 06:32  |  

Kursfald på det amerikanske aktiemarked fredag synes at blive forlænget en anelse mandag. Futures indikerer fald på omkring 0,1 pct. i de tre store aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

Faldene fredag kom dog efter en solid fremgang i det amerikanske aktiemarked både onsdag og Kristi himmelfartsdag, torsdag. Samlet set steg det brede S&P 500-indeks over de to lukkedage herhjemme med 0,8 pct.

Det var igen forhandlingerne om gældsloftet i USA, der styrede udviklingen fredag, som efter de to dage med optimistiske toner blev vendt op og ned med udvandringen af de republikanske repræsentanter, der forlod forhandlingsbordet i frustration over manglende fremskridt fredag eftermiddag.

- Vi vil ikke sidde her og forhandle med os selv, lød det fra republikaneren Garret Graves, der er med i forhandlingsdelegationen.

Det sendte umiddelbart aktiemarkedet sydover, og det brede S&P 500-indeks faldt 0,1 pct., Dow Jones droppede 0,3 pct. og Nasdag lukkede med et minus på 0,2 pct.

Alligevel sluttede ugen som helhed i plus, idet S&P 500 steg 1,7 pct., Nasdaq Composite øgede 3,0 pct. - de største ugentlige stigninger siden marts for begge indeks' vedkommende. Samtidig fik Dow føjet 0,4 pct. til indekset over ugen.

- Markedet har haft en ret konstruktiv uge i høj grad på grund af en mere konstruktiv eller positiv stemning omkring forhandlingerne om gældsloftet. Og det gav lidt af et bump på vejen fredag, da forhandlingerne blev sat på pause, lød det fra analytiker Art Hogan fra B. Riley Financials ifølge CNBC.

Fredagens tab blev holdt lidt i skak, efter at Federal Reserves topchef, Jerome Powell, sagde, at renten muligvis ikke skal stige så meget som forventet for at dæmpe inflationen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder