USA/lukning: Milimetertæt på rekord - Apple og Microsoft i front

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 06:32  |  

Aktierne steg kraftigt i USA onsdag, da især teknologiaktierne røg i vejret.

Fremgangen var alligevel ganske bredt baseret, og det var kun finanssektoren, som havde det svært.

Torsdag morgen regerer markedet på onsdagens stigninger med små fald i de store indeksfutures på 0,1 pct.

Efter at markedet svingede rundt tirsdag fra et plus på 0,6 pct. til et fald på 0,8 pct., samlede investorerne især op i teknologiselskaberne, der blev solgt ud tirsdag.

- Vi ser købere dukke meget hurtigt op, hver gang de får en chance, når markedet falder tilbage. For mig er det et bullish tegn, sagde Adam Sarhan, direktør for 50 Park Investments, til Reuters.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,4 pct. til godt 3380 point. Det brede marked er derfor under 6 point fra sin seneste lukkerekord, som blev sat den 19. februar, inden det på grund af coronapandemien droppede 34 pct.

Markedet, der på et tidspunkt onsdag faktisk lå over rekordniveauet, har altså set den V-formede genopretning, som ikke er kommet i økonomien.

Der var også plus til det mere cykliske Dow Jones-indeks, der gik op med 1,1 pct., mens teknologiaktierne på Nasdaq kørte solo foran feltet med et plus på 2,1 pct.

- Alt er blevet forstørret og udvidet forbi, hvad folk nogensinde før har set. Markederne kigger fremad, og de forventer, at vi på et tidspunkt kommer gennem det, kommenterede Charles Day, direktør i UBS AG, til Bloomberg News med henvisning til pandemien.

HANDELSAFTALEN ER FIN

På nyhedsfronten bed investorerne mærke i, at præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, betegnede den tidligere fase 1-handelsaftale med Kina som i "fin" form, nu da den nærmer sig sit halvårsjubilæum.

I den anden vægtskål lå, at politikerne i Washington ikke ser ud til at være kommet nærmere en aftale om en ny hjælpepakke.

Tirsdag aften oplyste Mitch McConnell, leder af det republikanske flertal i Senatet, at de to parter slet ikke var mødtes. Det var også den melding, der en times tid før lukningen sænkede markedet tirsdag.

Fra økonomien var onsdagens positive nyhed, at forbrugerpriserne steg med 1,0 pct. i juli mod et løft på 0,6 pct. i juni, mens et løft på bare 0,7 pct. var ventet ifølge Bloomberg News.

Den nyhed var med til at løfte den tiårige rente med 2 basispoint til 0,66 pct. - det højeste niveau i knap syv uger.

IT OG HALVLEDERE HELT I TOP

I toppen af S&P 500-indekset lå it-aktierne med et plus på 2,3 pct. Apple og Microsoft hev mest ned i den negative vending tirsdag, men onsdag trak de markedet mest op med plusser på henholdsvis 3,3 og 2,9 pct.

Gruppen af halvledere, som hører til blandt it-aktierne, havde også en solid dag med en stigning på 3,8 pct. Nvidia gik op med 5,4 pct., AMD steg 7,5 pct., og Qualcomm blev løftet 6,4 pct.

De tre steg mest af alle i S&P 500 onsdag.

Blandt de store teknologiaktier vandt Amazon også 2,7 pct., mens Facebook gik op med 1,5 pct., og Alphabet, ejeren af Google og Youtube, steg 1,8 pct.

I bunden bakkede finans som den eneste sektor med 0,4 pct., efter at bankerne var tirsdagens vindere.

STADIG RAMT AF PUTINS VACCINE

Der blev onsdag taget nogle stik hjem i de rejserelaterede aktier, og derfor faldt de tre store krydstogtkoncerner Royal Caribbean Cruises, Carnival og Norwegian Cruise Lines med 2,5 til 4,0 pct. Wynn Resorts og Las Vegas Sands, som tirsdag toppede i S&P 500, hørte onsdag også til i bunden med minusser på 2,8 pct. og 3,8 pct.

Tirsdag var der høvl til flere af de amerikanske biotekselskaber, der forsøger at udvikle en coronavaccine. Det var nyheden om, at Rusland har godkendt den første vaccine i verden, som udløste udsalget. Onsdag fortsatte det pres.

Novavax, der smed 16,3 pct. tirsdag, fortsatte dykket med et minus på 16,8 pct. onsdag, og Inovio forlængede tirsdagens tab på 23,0 pct. med et fald på 6,0 pct.

Morderna, der tabte 4,2 pct. tirsdag, steg dog 0,8 pct. på nyheden om, at USA's regering har indgået en aftale om køb af 100 mio. doser af Modernas vaccine. En aftale til potentielt 1,5 mia. dollar.

Tesla havde onsdag også en forrygende fest. Tirsdag aften meldte selskabet ud, at den vil splitte sin efterhånden dyre aktie op i fem. Aktien vandt 13,1 pct. til 1554,76 dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder