USA/lukning: Nasdaq faldt mest - Twitter fik en på kassen igen - NY

Udgivet den 17-05-2022  |  kl. 06:32  |  

Det blev til endnu en dag med fald på det amerikanske aktiemarked for det brede S&P 500-indeks og særligt for Nasdaq-indekset, mens Dow Jones klarede frisag og endte i en spinkelt plus.

Tirsdag morgen synes der at være en smule mere optimistisk stemning i markedet. Futures på de store aktieindeks indikerer stigninger på 0,1-0,4 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Skuffende nøgletal mandag fra Kina for detailsalg og industriproduktion var fra åbningen med til at presse markedet, men siden vendte stemningen til det lidt bedre.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,4 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt 1,2 pct., mens det smallere Dow Jones steg 0,1 pct.

S&P 500 blev trukket ned af Tesla, Amazon.com og Apple, der faldt 5,9 pct., 2 pct. og 1,1 pct.

- Investorerne trækker sig fra markedet i forventning om, at vi får en recession siger David Donabedian, investeringschef for CIBC Private Wealth, til Bloomberg News.

Fredag steg de ledende indeks med op til 3,8 pct.

- Efter de store stigninger i fredags kigger folk rundt og spørger, om det vil holde, siger Ross Mayfield, investeringsstrateg hos Baird, til Reuters.

I Dow Jones-indekset hjalp det, at olieselskabet Chevron steg markant 2,8 pct., og at medicinalsværvægtere som Unitedhealth og Johnson & Johnson ligeledes trak op med plusser på henholdsvis 0,8 pct. og 0,7 pct.

MCDONALD'S TAGER TAB I RUSLAND

Aktien i McDonald's endte med et fald på 0,1 pct., efter nyheden om at det efter mere end 30 år i Rusland har valgt at afvikle den del af sin forretning. Virksomheden mener ikke længere, at det er muligt at fortsætte med at drive forretning i Rusland efter den humanitære krise, krigen i Ukraine har medført.

McDonald's, der har 62.000 ansatte i Rusland, vil sælge hele porteføljen af russiske restauranter. En potentiel ny ejer vil ikke kunne bruge McDonald's logo, brand eller menu.

Koncernen har meddelt, at der kan ventes en afskrivning på mellem 1,2-1,4 mia. dollar for afviklingen af Rusland-forretningen.

NY RUNDE OM TWITTER

Aktien i det sociale medie Twitter faldt for syvende dag i træk - med 8,2 pct. til 37,39 dollar. Dermed er den tilbage niveauet fra før Teslas grundlægger, Elon Musk, afslørede sin aktiepost i selskabet.

Elon Musk satte i fredags sit køb af Twitter på pause, og henviste på Twitter til en artikel, der handler om, at Twitter har estimeret, at falske profiler udgør mindre end 5 pct. af de daglige brugere på mediet. Han vil have detaljer, der kan understøtte beregninger, der viser, at falske profiler faktisk repræsenterer mindre end 5 pct. af brugerne.

Mandag forlød det, at Musk ikke vil afvise en handel til en lavere pris end de 54,20 dollar per aktie eller samlet set cirka 44 mia. dollar, han bød i starten af maj, for at få fingrene i det sociale medie. Og på en konference mandag i Miami sagde Musk, at han regnede med, at mere end 20 pct. af Twitter-profilerne var falske,

MANTECH FIK KØBSTILBUD PÅ 4,2 MIA. DOLLAR

Der var også nyt på opkøbsfronten. Det amerikanske investeringsfirma Carlyle har nemlig tilbudt at købe det Nasdaq-noterede teknologifirma Mantech International, der blandt andet har spidskompetencer inden for cybersikkerhed, for 4,2 mia. dollar.

Tilbuddet svarer til 96 dollar per aktie kontant, hvilket repræsenterer en præmie på 32 pct. i forhold til lukkekursen 2. februar, som var sidste handelsdag forud for medieforlydender om en potentiel strategisk proces for selskabet.

Aktien i Mantech International endte 14,9 pct. højere i 94,21 dollar.

FLERE OPKØB PÅ VEJ

Også Spirit Airlines kan være på vej til at blive købt. Jetblue Airways er kommet med et fjendtligt opkøbstilbud på 30 dollar per aktie for det Florida-baserede lavprisluftfartsselskab.

Spirit Aielines steg 13,6 pct. til 19,29 dollar på den nyhed, mens Jetblue tabte 6,1 pct. af aktiekursen.

Jetblue er åben over for at betale 33 dollar per aktie, hvis Spirit kommer til forhandlingsbordet og medbringer efterspurgte data.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯