USA/lukning: Nasdaq med rekord efter fortsat fokus på vækst

Udgivet den 09-07-2020  |  kl. 06:32  |  

Teknologiselskaberne fortsatte onsdag med at være trækhest for aktiemarkedet, idet tidlige tegn på et økonomisk opsving vejede tungere end frygten for nye nedlukninger som følge af endnu et spring i antallet af smittede med coronavirus.

Torsdag morgen sætter markedet sig dog en anelse. De store indeksfutures falder 0,1 pct.

Det brede S&P 500-indeks steg onsdag med 0,8 pct. til 3170,04, og Dow Jones-indekset endte 0,7 pct. højere i 26.067,76.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks lukkede med en stigning på 1,4 pct. i 10.492,50, hvilket også gav endnu en lukkerekord til samlingen. Teknologi var også den bedst kørende af de 11 primære sektorer i S&P 500-indekset.

- Folk debatterer om lavpunktet i økonomien faktisk er nået, og derfor holder de sig til vækstaktier, og det er teknologi, siger Robert Pavlik, der er seniorporteføljemanager hos Slatestone Wealth i New York, til Reuters.

Det bekræftede antal coronasmittede i USA er steget til mere end 3 mio., hvorved det nu er næsten én ud af 100, der er påvirket af virusset.

Markedsdeltagerne er i en vent-og-se-stilling, idet de afventer regnskaberne for andet kvartal, der bliver skudt i gang i næste uge med regnskaber fra storbankerne.

I andet kvartal ventes ifølge data fra IBES Refinitiv et fald i indtjeningen for selskaberne i S&P 500-indekset på 43 pct.

- Wall Street ser frem til indtjeningen i 2021, og 2020 bliver i det store hele ignoreret, siger Sam Stocall, der er investeringschefstrateg hos CFRA Research i New York, til Reuters.

TEKNOLOGIAKTIER FORTSAT MEST OMBEJLEDE

Apple-aktien var onsdag godt kørende med en stigning på 2,3 pct. til 381,27 dollar.

Finanshuset Deutsche Bank løftede onsdag sit kursmål på Apple-aktien til 400 dollar fra 380 dollar, hvilket sker, til trods for at analytiker Jeriel Ong er nervøs over de uafbrudte stigninger til aktien.

Microsoft var også i hopla med et plus på 2,2 pct., og Googles moderselskab, Alphabet, lukkede med en stigning på 0,7 pct.

Amazon-aktien steg 2,7 pct., og dermed kom aktien igen efter tirsdagens fald på 1,9 pct., der kom, efter nyheden om at Walmart vil udfordre Amazon med en ny tjeneste, Walmart+. Det skal være en abonnementsbaseret kundeplatform, der skal konkurrere med Amazons Prime-program.

Biogen steg 4,4 pct., efter at biotekselskabet har indsendt en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder for Aducanumab, der kan blive den første Alzheimers-behandling på markedet, hvis den bliver godkendt.

Da Biogen og partneren Eisai i marts 2019 afbrød to fase 3-studier med lægemiddelkandidaten, dykkede Biogen-aktien med 29,2 pct.

ALCOA TABTE HØJDE EFTER MANGLENDE INFORMATION

USA's største producent af aluminium, Alcoa, kom onsdag med foreløbige regnskabstal for andet kvartal, hvor omsætningen ser ud til at lande over analytikernes forventninger.

I de foreløbige tal for andet kvartal ventes en omsætning mellem 2,10 mia. dollar og 2,18 mia. dollar i kvartalet mod ventet 2,09 mia. dollar.

Aktien blev sendt ned med 1,2 pct., idet finanshuset BMO vil have mere information med kommentaren om, at "djævlen er i detaljen", da dagens meddelelse også kom sammen med en gældsudstedelse.

BMO's analytiker pointerer også, at Alcoas resultater ofte er påvirket af engangsposter.

NIKOLA STEG VOLDSOMT EFTER LØFTET ANBEFALING

Nikola-aktien steg med voldsomme 34,3 pct. til 54,03 dollar, efter at finanshuset JPMorgan løftede sin anbefaling af aktierne i den amerikanske el-lastvognskoncern til "overvægt" fra "ligevægt".

Finanshuset har løftet anbefalingen, efter at aktien var dykket med 40 pct. over de seneste fire handelsdage, idet analytiker Paul Coster venter positive katalysatorer i de kommende uger og måneder.

Nikola-aktien blev børsnoteret i begyndelsen af juni til cirka 34 dollar per aktie. Selskabet har i dag markedsværdi på cirka 18 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder