USA/lukning: Positivt handelsnyt sendte S&P 500 i rekord

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 22:07  |  

Positive nyheder fra handelsfronten gav torsdag pæne stigninger på det amerikanske aktiemarked.

Dagen blev ellers indledt med små fald, men det ændrede sig hurtigt, da den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter meddelte, at USA var tæt på en handelsaftale med Kina.

- Vi er meget tæt på en stor aftale med Kina. De ønsker det, og det samme gør vi, skrev Donald Trump i et tweet umiddelbart efter børsåbningen i New York.

Senere på dagen kom det frem, at USA's handelsforhandlere var blevet enige med Kina om betingelserne for en fase-et handelsaftale, der nu blot afventede den amerikanske præsident Donald Trumps godkendelse.

Det sagde personer, der er blevet informeret om planerne, til Bloomberg News, mens der ved amerikansk børslukketid endnu ikke var blevet meddelt noget om en aftale fra officiel side.

Det brede S&P 500-indeks endte torsdagens handel med en stigning på 0,9 pct. til rekordhøje 3168,52, Dow Jones-indekset lukkede 0,8 pct. højere i 28.131,92, og på Nasdaq-børsen sluttede det ledende indeks i 8717,32 efter en stigning på 0,7 pct.

I Dow Jones-indekset trak Goldman Sachs mest op med en stigning på 2,4 pct., men også Cisco Systems og JPMorgan bidrog stærkt til fremgangen med stigninger på ca. 3 pct. Olieselskaberne Chevron og Exxon Mobil havde også en god dag med plusser på henholdsvis 2,4 og 2 pct. understøttet af en stigning i olieprisen.

Apple måtte derimod nøjes med en stigning på 0,3 pct., efter at finanshuset Credit Suisse skrev, at teknologigigantens iPhone-leveringer i Kina i november faldt med 35,4 pct. Værst i indekset gik det for Boeing, som endte 1,1 pct. lavere.

Industrikoncernen General Electric markerede sig stærkt med en stigning på 4,3 pct., efter at finanshuset UBS har valgt at hæve anbefalingen af den til "køb".

Desuden steg Delta Air Lines med 3,0 pct. efter et investormøde, hvor det kom frem, at flyselskabet til næste år venter en justeret indtjening per aktie på 6,75-7,75 dollar per aktie, mens analytikernes estimat ifølge Bloomberg ligger på 7,06 dollar.

Torsdagen bød også på en børsdebutant i form af Bill.com Holdings, der tilbyder cloud-baseret software. Selskabet rejste under sin børsintroduktion i New York 216 mio. dollar i kapital efter salg af aktier til kurs 22. På første handelsdag bragede aktien i vejret med 61 pct. til en kurs på 35,50 dollar.

Det amerikanske biotekselskab Arqule endte 1,1 pct. lavere i 19,99 dollar, hvilket er lige under den pris på 20 dollar, som medicinalselskabet Merck tidligere på ugen kom med. Buddet repræsenterede en præmie på 107 pct. over kursen før buddet.

Finanshuset Cantor Fitzgerald ser en mulighed for, at der kan komme flere budgivere på banen, men det mener samtidig, at det giver bedst strategisk mening med Merck som køber. Derudover kan andre købere få problemer med de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Den canadiske sportstøjkoncern Lululemon Athletica, der er noteret på børsen i USA, kom onsdag efter børslukketid med et regnskab for tredje kvartal.

Lululemon kunne her fremvise en sammenlignelig salgsvækst - det vil sige salget i de butikker, der også var åbne i samme periode sidste år - på 17 pct. målt i faste valutakurser.

Det overgik forventningerne blandt analytikerne, der havde forudset en sammenlignelig vækst i salget på 14,2 pct., viser estimater indsamlet af Consensus Metrix ifølge Bloomberg News.

Imidlertid skuffer selskabet med forventningerne til fjerde kvartal, og aktien faldt 3,7 pct. - dog fra et rekordhøjt lukkeniveau onsdag før regnskabsaflæggelsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder