USA/lukning: Små kursfald efter svagt detailsalg - software presset

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 22:09  |  

De amerikanske aktier åbnede onsdag i rødt med så meget som 0,4 pct., og selvom de senere kravlede mere nordpå, så sluttede dagen med minusser.

Stemningen var præget af nyt om et svagt detailsalg i den amerikanske økonomi, men det opvejedes af endnu et sæt stærke regnskabstal fra USA's næststørste bank, Bank of America, mens softwareaktierne var under pres, og sundhedssektoren blev løftet af forligsrygter.

Det brede S&P 500-indekset sluttede nede med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset tabte 0,1 pct. Teknologitunge Nasdaq mistede imidlertid 0,3 pct.

SVAGT DETAILSALG

Det amerikanske detailsalg faldt ganske overraskende med 0,3 pct. i september, viste data onsdag fra U.S. Census Bureau, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en tilsvarende stigning. Den skuffelse er skidt nyt for økonomien, da især den amerikanske forbruger får æren for at holde USA ude af en recession.

- Svagere detailtal leverer yderligere bevis på, at svækkelsen i fremstillingssektoren spilder over til andre områder af økonomien, sagde Jim Baird, investeringschef hos Plante Morgan Financial Advissors, til Reuters.

I den positive vægtskål var dog et stærkt regnskab fra Bank of America, samt forlydender om et forlig i de mange retssager omkring opiod-krisen i USA, som løftede medicinalkæmpen Johnson & Johnson.

Bank of Americas aktie steg med 1,5 pct., da indtjeningen per aktie landede på 75 cent, hvilket var mere end de 68 cent, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med. Det bedre end ventede resultat var blandt andet løftet af handelsindtægter på 3,22 mia. dollar, hvor der var ventet 3,12 mia. dollar.

OPIOD-FORLIG PÅ VEJ

Johnson & Johnson steg også med 1,8 pct. og løftede godt op i markedet. Stigningen skyldtes en artikel i The Wall Street Journal om, at tre medicinaldistributører af smertestillende midler er tæt på at indgå et forlig til 18 mia. dollar med tusindvis af delstater, amter og byer i USA om deres andel i den amerikanske opiodkrise.

Avisen ville også vide, at Johnson & Johnson, som tirsdag opjusterede sine forventninger, og som hører til blandt producenterne af midlerne, også forhandler om at være med i forliget, og ifølge Bloomberg skulle Johnson & Johnson være parat til at betale 4 mia. dollar.

De tre distributører McKesson, Americsourcebergen og Cardinal Health steg desuden med 4,8 pct., 3,4 pct. og 2,4 pct.

PRES PÅ SOFTWARE

På sektorniveau klarede cyklisk forbrug onsdag sig bedst i S&P 500 med et plus på 0,4 pct. Råvarer og materialer fulgte efter med en stigning på 0,3 pct., mens energiaktierne lå i bunden med et minus på 1,5 pct.

It-aktierne tabte også 0,7 pct. - trukket ned af et minus på 0,8 pct. til Microsoft og et fald på 0,4 pct. til Apple.

Der var også pres på gruppen af aktier inden for software-as-a-service, hvor Salesforce.com og Adobe faldt henholdsvis 3,8 og 2,4 pct. Udsalget var udløst af frygt for væksten i højoktan-aktierne efter en investordag hos Workday, som ifølge finanshuset Macquarie ikke kunne fremvise nye vækstkatalysatorer. Workday mistede 11,3 pct. og trak også navne som Slack, Zoom Video og Atlassian ned med 4,5 pct., 4,8 pct. og 3,5 pct.

OPJUSTERING LØFTEDE UNITED

Regnskabssæsonen rundede onsdag også Bank of New York Mellon, som steg 0,2 pct., da banken klarede sig bedre på indtjeningen i årets tredje kvartal end ventet blandt analytikerne.

Efter børslukketid tirsdag overraskede luftfartskæmpen United Airlines Holding med sine tal for tredje kvartal og den anden opjustering i træk. Lavere brændstofomkostninger end ventet løftede indtjeningen. Aktien vandt 2,1 pct.

Transportselskabet JB Hunt Transport Services steg onsdag også med 3,6 pct. Tirsdag aftens regnskab for tredje kvartal viste en bedre omsætning end ventet, mens bundlinjen omvendt skuffede lidt.

Abbott Laboratories gik derimod tilbage med 0,2 pct. onsdag, efter at medicinalkoncernen indsnævrede sin prognose for helåret, så den fuldstændig matcher forventningerne i markedet, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

10:16 Aquaporin rejser 172 mio. kr. i ny kapital
10:09 Astrazeneca stiger efter høj efterspørgsel på kræftmidler i første kvartal
10:04 Nordfyns Banks basisindtjening faldt i første kvartal efter stigning i omkostningerne
09:58 Stærke markeder har presset indtjeningen i Norden: Vi har været for forsigtige siger direktør
09:49 ATP-investeringer kastede 4,5 milliarder af sig i første kvartal
09:32 Fødevaregiganten Nestlé når laveste niveau siden coronakrisen efter skuffende salg
09:30 Fødevaregiganten Nestlé når laveste niveua siden coronakrisen efter skuffende salg
09:20 Aktier/åbning: Som ventet rød åbning - Novo i bund efter komitékritik
09:02 Modvind til tørlast sænker Nordens bundlinje men penge til aktionærerne
08:50 Obligationer/åbning: Som ventet uændret åbning i årets højeste niveau
08:31 Svitzer fastholder forventningerne efter god start på året
08:24 Aktier/tendens: Udsigt til rød åbning - konkurrentnyt til flere selskaber
08:16 FLSmidths finske konkurrent Metso leverer bedre end ventet ordreindgang
07:43 Råvarer: Oliepriserne uændrede mens økonomsik modvind opvejer geopolitiske spændinger
07:38 Chipproducenten STMicro skuffer og nedjusterer efter svag efterspørgsel fra bilsektoren
07:26 Gjensidige Forsikring hårdt ramt af dårligt vejr i første kvartal
07:10 Obligationer/tendens: Udsigt til uændret rente ved åbningen
07:04 Equinor leverer blandet regnskab
06:37 Asien: Amerikansk tech-drop trækker stor del af asiatiske aktier ned
06:34 IBM-aktien i dyk efter regnskab