USA/lukning: S&P 500 sætter akkurat rekord - NY

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 06:32  |  

Der blev jogget på stedet onsdag på det amerikanske aktiemarked, hvor S&P 500-indekset akkurat sluttede i rekord. Referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gav umiddelbart markedet et lille løft med et par timers handel igen, men fremgangen nåede aldrig at blive særligt overbevisende.

S&P 500-indekset sluttede dog 0,1 pct. højere i 4079,95 og altså et lille nøk over mandagens lukkerekord på 4077,91.

Dow Jones-indekset steg 0,1 pct., men formåede ikke at slette mandagens lukkerekord. Endelig faldt det teknologitunge Nasdaq-indeks beskedne 0,1 pct. og ligger fortsat et stykke fra sin lukkerekord fra den 12. februar.

Futures for de tre ledende indeks i USA peger torsdag morgen mod pæne stigninger forud den amerikanske aktieåbning. Indeksene indikerer stigninger på 0,2-0,7 pct., hvor særligt Nasdaq trækker fra.

På rentemødet onsdag signalerede beslutningstagerne i den amerikanske centralbank nogen optimisme om de økonomiske udsigter.

- Medlemmerne forudså, at privatforbruget vil blive løftet af de seneste stimulipakker såvel som af den lempelige pengepolitik. Mange medlemmer pegede også på det høje niveau af opsparing i husholdningerne, og vurderede, at når det opbyggede behov frigives, kan det løfte væksten yderligere, samtidig med at krav om social distance udfases, hedder det i referatet.

Bankens beslutningstagere understregede dog også, at den økonomiske aktivitet og beskæftigelsen fortsat er langt fra niveauer, der kan sidestilles med fuld beskæftigelse, og et flertal af beslutningstagerne spår uændrede renter 2023 med.

REGNSKABER PÅ VEJ

Blandt vinderne onsdag var store navne som Amazon og Facebook, der steg henholdsvis 1,7 pct. og 2,2 pct.

Microsoft og Apple lå desuden godt til i Dow Jones-indekset med stigninger på 0,8 pct. og 1,3 pct.

Regnskabssæsonen nærmer sig, og ifølge børshuset Wedbush er det god mulighed for, at teknologivirksomheder som Apple, Microsoft og Nuance Communications overrasker positivt. Det skriver The Street.

Blandt bankerne steg Bank of America 0,9 pct., og JPMorgan endte 1,6 pct. forud for næste uges regnskabssæson, der skydes i gang onsdag med regnskabet fra JPMorgan.

KRYDSTOGTSELSKABER HAR VIND I SEJLENE

Fælles kurs onsdag var der også blandt krydstogtrederiene, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder tirsdag aften vurderede, at rederierne vil kunne genoptage driften i midten af sommeren med restriktioner.

Norwegian Cruise Line endte 0,7 pct. højere, og Carnival Corp. steg 1,4 pct. Sidstnævnte afleverede også regnskab for første kvartal, og selv om det viste et stort underskud, så var pengestrømmene ikke nær så negative, som markedet havde frygtet, skriver Investing.com.

Carnival havde ved udgangen af kvartalet en kassebeholdning på 11,5 mia. dollar.

Bookingerne ligger samtidig 90 pct. over niveauet for fjerde kvartal sidste år.

Blandt de øvrige rederier steg Royal Caribbean med 0,3 pct.

BIOTEKSELSKAB DYKKER EFTER SIKKERHEDSFEJL

Biotekselskabet Fibrogen styrtdykkede til gengæld 43 pct., efter at selskabet har meldt om fejlkonklusion fra et fase 3-studie af selskabets lægemiddelkandidat mod anæmi ved kronisk nyresygdom.

Biotekselskabet meddeler, at det alligevel ikke kan konkludere, at medicinen reducerer risikoen for alvorlige hjertekar-lidelser.

Finanshuset Mizuho sænkede efterfølgende sin anbefaling af Fibrogen til "neutral" fra "køb".

Blandt onsdagens tabere var også Blackberry, der faldt 0,9 pct. trods en stor aftale med Volvo, som fremover vil benytte software fra Blackberry i sine busser, lastbiler og anlægskøretøjer.

Viacomcbs åbnede højere, men sluttede 1 pct. lavere., selv finanshuset Wolfe løftede sin anbefaling og betegnede aktien som billig efter det seneste kollaps på mere end 50 pct.

BEYOND MEAT VIL ÅBNE FABRIK I KINA

Beyond Meat, der laver plantebaserede produkter, som skal ligne kød, blev sendt ned med 2,7 pct., efter at selskabet annoncerede nye investering i en fabrik i Jiaxing Economic & Technological Development Zone i nærheden af Shanghai.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder