USA/lukning: Target toppede i ellers modløst marked

Udgivet den 20-11-2019  |  kl. 22:02  |  

En let negativ start på onsdagens amerikanske aktiehandel blev ud på dagen vekslet til udbredt pessimisme, efter at en historie fra Reuters pegede på, at en delaftale på handelsområdet mellem USA og Kina kan blive udsat til næste år.

Siden blev stemningen en smule bedre, da referatet af det seneste rentemøde fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, blev offentliggjort. Det fik ikke ændret på markedets tro på, at der kan komme endnu en rentesænkning i løbet af det kommende år.

S&P 500-indekset faldt med 0,4 pct., Nasdaq-indekset bakkede 0,5 pct., og Dow Jones-indekset faldt med 0,4 pct.

Grundlæggende var stemningen til den svage side onsdag, efter at USA's præsident, Donald Trump, tirsdag gentog sin trussel om at forhøje toldsatserne på kinesisk import, hvis de to stridende parter ikke kan nå til enighed om en handelsaftale

Det fik - sammen med Senatets beslutning om at vedtage en lovgivning, der støtter de demonstrerendes sag i Hongkong, og som vil forbyde eksport af varer som tåregas og gummikugler til byens politistyrke - markederne til at vende mundvigene nedad.

Bekymringen i markedet er, at afstanden mellem Kina og USA vokser, og at den seneste udvikling frygtes at ville gøre det sværere for de to nationer at nå en delaftale, der kan bane vejen for en endelige handelsaftale.

- Kina har været meget klar i udmeldingerne om, at landet ikke ønsker at se nogen udenlandsk indblanding i Hongkong. Det er den klare negative nyhed til dagens marked, siger Rick Meckler, der er partner hos Cherry Lane Investments, til nyhedsbureauet Reuters.

TARGET TIL VEJRS EFTER STÆRKE REGNSKABSTAKTER

Inden handelsstart onsdag afleverede den amerikanske detailkæde Target sit regnskab for selskabets tredje kvartal af regnskabsåret 2019/20.

Regnskabet viste en stigning i overskuddet på 24,7 pct. til en indtjening på 1,36 dollar per aktie for de tre måneder, der sluttede med indgangen til november.

Det var noget over analytikernes forventning om et resultat på 1,19 dollar per aktie ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Omsætningen steg desuden med 4,9 pct. til 18,7 mia. dollar, hvilket også var bedre end markedets forventninger.

Target venter for helåret nu en indtjening per aktie på 6,25-6,45 dollar mod en tidligere forventning på 5,90-6,05 dollar.

Det var sød musik i investorernes ører, og Target-aktien blev sendt op med 14,1 pct. til 126,46 dollar.

Også byggemarkedskæden Lowe's var i positivt fokus, og aktien endte med en stigning på 4 pct. til 117,84 dollar.

Selskabet offentliggjorde - ligesom Target - regnskab for tredje kvartal forud for markedets åbning, og i det opjusterede Lowe's forventningerne til hele året.

Nu venter byggemarkedskoncernen en justeret indtjening per aktie på 5,63-5,70 dollar mod en tidligere forventning på 5,45-5,65 dollar.

Regnskabet for tredje kvartal viste et overskud på 1,41 dollar per aktie, hvilket var 56,6 pct. bedre end i samme periode sidste år og over analytikernes forventninger på 1,35 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Omsætningen på 17,4 mia. dollar var derimod en smule lavere end konsensusforventningerne.

MODEAKTIE FIK KURSKLØ

Anderledes skidt gik det for modetøjskæden Urban Outfitters, der tabte hele 15,1 pct. til 24,40 dollar.

Den amerikanske tøjkoncern offentliggjorde regnskab for tredje kvartal af 2019/20 tirsdag aften, og det viste, at Urban Outfitters i perioden solgte for 987,5 mio. dollar.

Det var en vækst på 1,4 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, men analytikerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet, at salget ville nå op på 1 mia. dollar.

For perioden kunne selskabet notere en indtjening per aktie på 0,56 dollar. Det var lavere end indtjeningen per aktie i tredje kvartal af 2018, som lød på 0,70 dollar.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯