USA/middag: Aktier i raket på handelshåb - Apple i etårig top

Udgivet den 11-10-2019  |  kl. 18:31  |  

De amerikanske aktier ryger i vejret fredag, da investorerne øjner muligheden for - i det mindste en delvis - handelsaftale mellem Kina og USA. En af de aktier, der nyder godt af en bedring i forholdet mellem verdens to største økonomier er Apple, som fredag er i sin højeste kurs i et år.

Teknologitunge Nasdaq stiger mest med et plus kl. 12.25, lokaltid på den amerikanske østkyst, på 1,7 pct., mens det brede S&P 500 vinder 1,4 pct. Dow Jones går også op med 1,5 pct.

TRUMP TALER AKTIERNE OP

Investorerne tager forskud på glæderne og håber på en handelsaftale mellem USA og Kina, som i disse dage forhandler i Washington. Eller i det mindste en delvis handelsaftale. Ligesom torsdag er stigningerne udløst af positive meldinger fra handelskrigeren Donald Trump.

- Jeg vil sige, at det gik rigtig godt. Vi havde rigtig, rigtig gode forhandlinger med Kina, lød det fra USA's præsident sent torsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fredag har Trump fulgt op på det med positive pip på Twitter.

- Gode ting sker på handelsmødet med Kina. Varmere følelser end tidligere - mere som i gamle dage. Jeg mødes med vicepremierministeren i dag og vil gerne se noget væsentligt ske, skriver præsidenten på det sociale medie.

KAN TESTE REKORDNIVEAUER

Et positivt udfald af handelsforhandlingerne kan betyde en ekstra optur for aktierne, da investorerne vil håbe på, at det kan afværge en recession i USA.

- Vi kunne bryde igennem rekordniveauerne, hvis investorerne virkelig tror på fred denne gang. Selv om markederne stiger i dag, er der stadig en masse skepsis bygget ind. En masse, masse masse, siger Diane Jaffee, porteføljeforvalter hos TCW, til Bloomberg News.

Den positive stemning påvirker også renterne i USA, hvor risikoappetitten på obligationer er faldende, og derfor stiger renterne. Den tiårige statsrente i USA stiger med 8 basispoint til 1,75 pct.

APPLE I FRONT

Blandt sektorerne er det råvarer og materialer, som topper i S&P 500 med et plus på 2,4 pct., mens ligeledes handelsfølsomme industri følger lige efter med en stigning på 2,2 pct. Finansaktierne løftes igen fredag af de stigende renter og vinder 1,9 pct., mens it-aktierne går op med 1,7 pct.

Apple fører markedet mest opad med et plus på 1,9 pct. til 234,43 dollar, og det er den højeste kurs for aktien i 52 uger. Selskabet har hidtil i det store hele undgået handelstold på sine produkter, men midt i december er der udsigt til 15 pct. told på iPhonen, som samles i Kina - hvis der altså ikke kommer en handelsaftale

Det amerikanske finanshus Wedbush løftede desuden kursmålet for Apple-aktien til 265 dollar fra 245 dollar forud for børsåbningen. Anbefalingen er fortsat "outperform". Finanshuset har skruet op for optimismen omkring selskabets kommende lanceringen af en streamingtjeneste for film, tv-serier og dokumenter.

Den lanceres under navnet Apple TV+, og ifølge finanshuset har Apple mulighed for at få 100 mio. kunder på verdensplan i løbet af de næste tre til fire år.

CHIPSEKTOREN LØFTES

Handelsnyhederne løfter også chipsektoren, der som gruppe vinder 2,5 pct. Her trækker Intel for med et plus på 2,1 pct., mens Broadcom går op med 3,0 pct. Qualcomm stiger også 3,0 pct., mens Texas Instruments er oppe med 2,1 pct.

Facebook har også en god fredag med et plus på 3,0 pct., mens Amazon stiger 1,1 pct., og Microsoft løftes 0,9 pct.

Blandt bankerne fører JPMorgan Chase an med et plus på 2,6 pct., mens Bank of America vinder det samme.

General Motors vinder også frem med 2,7 pct. Bilkoncernen har været plaget af strejker i USA, men ledelsen har nu løftet sit tilbud til fagforeningerne om at investere 9 mia. dollar i de amerikanske fabrikker. Det er 2 mia. dollar mere end i ledelsens tilbud i september.

I toppen af fredagens S&P 500-indeks ligger Fastenal med et plus på 17,0 pct. Koncernen, som leverer dele til bryggebranchen og industrien, har med sit tredje kvartal overgået forventningerne på Wall Street.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

11:29 Svitzer fastholder forventningerne efter god start på året - afviser konservativ prognose
10:16 Aquaporin rejser 172 mio. kr. i ny kapital
10:09 Astrazeneca stiger efter høj efterspørgsel på kræftmidler i første kvartal
10:04 Nordfyns Banks basisindtjening faldt i første kvartal efter stigning i omkostningerne
09:58 Stærke markeder har presset indtjeningen i Norden: Vi har været for forsigtige siger direktør
09:49 ATP-investeringer kastede 4,5 milliarder af sig i første kvartal
09:32 Fødevaregiganten Nestlé når laveste niveau siden coronakrisen efter skuffende salg
09:30 Fødevaregiganten Nestlé når laveste niveua siden coronakrisen efter skuffende salg
09:20 Aktier/åbning: Som ventet rød åbning - Novo i bund efter komitékritik
09:02 Modvind til tørlast sænker Nordens bundlinje men penge til aktionærerne
08:50 Obligationer/åbning: Som ventet uændret åbning i årets højeste niveau
08:31 Svitzer fastholder forventningerne efter god start på året
08:24 Aktier/tendens: Udsigt til rød åbning - konkurrentnyt til flere selskaber
08:16 FLSmidths finske konkurrent Metso leverer bedre end ventet ordreindgang
07:43 Råvarer: Oliepriserne uændrede mens økonomsik modvind opvejer geopolitiske spændinger
07:38 Chipproducenten STMicro skuffer og nedjusterer efter svag efterspørgsel fra bilsektoren
07:26 Gjensidige Forsikring hårdt ramt af dårligt vejr i første kvartal
07:10 Obligationer/tendens: Udsigt til uændret rente ved åbningen
07:04 Equinor leverer blandet regnskab
06:37 Asien: Amerikansk tech-drop trækker stor del af asiatiske aktier ned