USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

Udgivet den 15-02-2019  |  kl. 18:42  |  

De amerikanske aktier er fredag på vej mod weekend med plusser efter positive meldinger fra handelsfronten.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:35, amerikansk østkysttid, med 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 1,3 pct. Nasdaq stiger desuden 0,4 pct.

Efter torsdagens fald har piben fået en anden lyd på baggrund af opmuntrende kommentarer fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

HANDELSNYT STYRER MARKEDET

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, sendte en positiv tanke ud på Twitter i forbindelse med fredagens handelsmøde i Beijing, som på Twitter blev betegnet for "produktivt".

Samtidig fortalt præsident Donald Trump til journalister i Det Hvide Hus, at man nu er "meget tættere på", ligesom han lod forstå, at han måske vil udskyde datoen for nye tariffer, skriver Bloomberg News.

- Kina og USA er uadskillelige. Enten gør begge lande det godt, ellers gør det ondt på begge lande. Samarbejdet er det bedste valg.

Sådan lød det desuden fra Kinas præsident, Xi Jinping, som også oplyste, at parterne skal mødes igen i næste uge, ifølge Financial Times.

- Hver gang der er nyt om, at handelssamtalerne skrider fremad, og der er kommentarer om, at fremskridt bliver gjort, reagerer markedet positivt, fordi det har været en af de tre største risici hængende over aktier, og da det i virkeligheden var en af udløserne af kursfaldet, vi så i december, siger Kate Warne, investeringsstrateg hos finanshuset Edward Jones, til Bloomberg News.

FINANS I TOP

På sektorfronten stiger finansaktierne mest denne fredag med et plus på 1,9 pct., mens energi og industri følger efter med en fremgang på 1,1 pct. hver. Der er også plusser til dagligvarer og sundhed på omkring 1,0 pct., mens den vigtige it-sektor vinder 0,5 pct. Ingen af hovedsektorerne er i minus.

JPMorgan Chase og Bank of America trækker samtidig mest op i S&P 500 med plusser på henholdsvis 3,0 og 2,9 pct. Citigroup vinder samtidig 3,1 pct. En handelsaftale vil fjerne en del risiko i markedet, og det ventes at løfte renterne, som ligger ganske lavt, hvilket vil være positivt for banksektoren.

Microsoft vinder desuden 0,8 pct., mens Amazon mister 0,7 pct., og Apple falder 0,2 pct.

PEPSI KAN SMILE

På selskabsfronten er der fokus på Pepsico. Aktien stiger med 3,2 pct. efter regnskabet for fjerde kvartal. En forventning om salgsvækst i 2019, et løfte om 8 mia. dollar i udbytter og aktietilbagekøb i 2019 og en ny plan om årlige besparelser på 1 mia. dollar belønnes af investorerne.

Det står i modsætning til den store konkurrent Coca-Cola, som torsdag faldt med 8,4 pct. efter sit regnskab.

Chipproducenterne Nvidia og Applied Materials går fredag hver sin vej.

Nvidia stiger 3,0 pct. efter et regnskab torsdag aften, som overraskede med en mere optimistisk salgsprognose end ventet. For regnskabsåret 2019/20 venter Nvidia en omsætning, som vil udvikle sig fladt eller falde en smule fra årsomsætningen på 11,72 mia. dollar i 2018/19, mens analytikerne ifølge Bloomberg News på forhånd regnet med en toplinje på 10,91 mia. dollar for helåret.

Applied Materials går den anden vej og mister 3,0 pct., da regnskabet for første kvartal afslører, at salgsforventningerne til den igangværende periode er under konsensus.

HANDELSKRIG DYRT FOR DEERE

Verdens største traktorproducent John Deere falder med 2,1 pct. Indtjeningen i fjerde kvartal skuffer på Wall Street, og topchef Samuel Allen giver handelssituationen med øgede toldsatser skylden, for det har ramt landmændene.

Mediekoncernen CBS, der ejer USA's mest sete tv-kanal med samme navn, belønnes med et plus på 2,4 pct. efter sit regnskab.

I S&P 500 stikker Newell Brands dog mest ud af alle med et fald på 19,9 pct. Newll, som gør sig inden for møbler og husholdningsmaskiner skuffer med en lav salgs- og indtjeningsprognose for første kvartal.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder