USA/middag: Blandet start på ugen

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 18:25  |  

De amerikanske aktiemarkeder har startet ugen med en blandet udvikling, men med en pil opad efter fremgang i Asien, hvor de kinesiske handlere vendte tilbage fra nytårsferie med plusser, og i Europa.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:15, lokaltid i New York, 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig falder tilsvarende. Teknologitunge Nasdaq går derimod op med 0,2 pct.

NYE HANDELSFORHANDLINGER

Mandag ankommer de ledende amerikanske handelsforhandlere, handelsrepræsentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin, efter sidste uges mødepause til Beijing, hvor de skal mødes med vicepremierminister Liu He.

Sidste uges meldinger var dog ikke opløftende, da præsident Donald Trump slog fast, at der ikke er udsigt til et nyt møde mellem ham og præsident Xi Jinping, inden udløbet af handelsvåbenhvilen den 1. marts. Samtidig slog Trumps nære økonomiske rådgiver Larry Kudlow fast, at der var "betydelig" afstand mellem parterne.

- Der er en tro på, at det her meget hurtigt vil løse sig selv, men jeg tror, realiteten er, at der er meget komplicerede langsigtede udfordringer i handelsforholdet mellem de to mest magtfulde økonomier i verden, siger Jonathan Golub, chefstrateg for amerikanske aktier hos Credit Suisse, til The Wall Street Journal.

Samtidig lurer deadline for en ny aftale mellem demokraterne og republikanerne i USA for at finde en løsning på budgetstriden. Hvis ikke der nås til enighed snart, er der udsigt til, at dele af den amerikanske regering igen vil lukke ned - som den gjorde det fra den 22. december og godt fem uger frem.

ELECTRONIC ARTS I OPTUR

Blandt sektorerne er det industriaktierne og energisektoren, som klarer sig bedst mandag med plusser på 0,5 pct., mens cyklisk forbrug vinder 0,3 pct. Den vigtige it-sektor, der udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, går desuden op med 0,2 pct. I bunden befinder kommunikationsservice sig med et minus på 0,4 pct., mens forsyning falder 0,3 pct.

For selskabernes vedkommende falder medicinalselskabet Pfizer med 1,6 pct., mens sygeforsikringskoncernen Unitedhealth mister 1,4 pct. Apple falder med 0,1 pct., Microsoft mister desuden 0,3 pct., mens Amazon går frem med 0,1 pct.

I sidste uge fik flere spiludviklere som Acitivision Blizzard, Electronic Arts og Take-Two Interactive Software gedigne stryg, da de to sidstnævnte fremlagde skuffende regnskaber, der vidnede om, at konkurrenten Epic Games med sin store succes, krigsspillet Fortnite, tæsker konkurrenternes spiludbud.

Fredag brød Electronic Arts dog trenden, da det kom frem, at koncernens helt nye spil Apex Legends havde nået mere end 10 millioner brugere på ganske kort tid og tilmed hurtigere end Fortnite gjorde det. Mandag fortsætter den udvikling, da Bank of America-Merrill Lynch kalder Apex Legends for det "hotteste" spil i årevis, og da det på spilsiden Twitch har halveret interessen for konkurrenten Fortnite.

Electronic Arts stiger mest af alle i S&P 500 mandag med et plus på 6,0 pct. - efter et plus på 16,1 pct. fredag og 4,9 pct. torsdag. Det drypper dog på ingen måde på Activision Blizzard eller Take-Two, der hver især falder med 5,6 og 2,9 pct.

I top i S&P 500 ligger også togtransportselskabet Norfolk Southern, som med en ny strategiplan har sat mål om en årlig vækst på 5 pct. og markante driftsforbedringer. Aktien vinder 3,7 pct.

I bunden af S&P 500-indekset befinder det regnskabsaktuelle Loews Corp sig med et minus på 6,7 pct. Koncernen fik et justeret underskud per aktie i fjerde kvartal på 35 cent mod et ventet plus på 53 cent. Konglomeratets forsikringsaktiviteter var ramt af store katastrofeudbetalinger i perioden, ligesom udviklingen i borerigkoncernen Diamon Offshore også trak ned. Loews ejer 53,2 pct. af Diamond Offshore.

ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder