USA/middag: God stemning præger de ledende aktieindeks

Udgivet den 12-02-2019  |  kl. 18:42  |  

Den gode stemning er stadig tydelig tirsdag ved middagstid på det amerikanske aktiemarked, hvor nye forhåbninger om en snarlig handelsaftale mellem USA og Kina og en principaftale i den amerikanske kongres holder liv i risikoappetitten.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:30, lokaltid i New York, 1,1 pct. Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig går 1,3 pct. frem, og det samme gør teknologitunge Nasdaq.

Forhandlingerne i handelskrigen fortsætter i denne uge, og tirsdag er de ledende amerikanske handelsforhandlere, handelsrepræsentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin, ankommet i Beijing, skriver Reuters.

Sidste uges handelsmeldinger var ikke opløftende, da USA's præsident, Donald Trump, slog fast, at der ikke er udsigt til et nyt møde mellem ham og den kinesiske præsident, Xi Jinping, inden handelsvåbenhvilen udløber den 1. marts.

Tirsdag har Donald Trump over for medierne luftet muligheden for at ændre den dato, skriver Bloomberg News. Præsidenten fortæller ikke, at han med sikkerhed vil udvide handelsvåbenhvilen, men at han potentielt kunne se sig selv gøre det, hvis Kina og USA er tæt på at indgå en aftale.

Samtidig fortæller han, at der "i dette øjeblik" ikke er planer om, at han skal mødes med den kinesiske præsident i marts.

NYT OM BUDGETAFTALE OGSÅ I FOKUS

Humøret holdes også oppe af en principaftale om grænsesikkerhed, der natten til tirsdag blev indgået mellem de stridende parter i Kongressen.

Det betyder, at endnu en nedlukning af statsapparatet i USA kan afværges, men det er endnu usikkert, hvorvidt Donald Trump vil acceptere aftalen, da den ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke indeholder penge til den grænsemur, han ønsker.

Ifølge Bloomberg News har han dog tirsdag udtalt, at han ikke er glad for aftalen, men at han ikke tror, at man kommer til at opleve en ny nedlukning.

Allerede inden tirsdagens handelsstart offentliggjorde selskaberne Under Armour og Molson Coors regnskaber for fjerde kvartal.

REGNSKABER FRA START

Under Armour, der blandt andet ejer den danske motionsapp Endomondo, overraskede selv den mest optimistiske analytiker, da selskabet i fjerde kvartal leverede et ordinært overskud per aktie på 9 cent, mens analytikerne havde ventet 4,2 cent med estimater mellem nul og 7 cent ifølge Bloomberg News.

Omsætningen landede derimod indenfor skiven, da den blev 1,39 mia. dollar i fjerde kvartal mod ventet 1,38 mia. dollar.

På den efterfølgende telekonference har selskabets ledelse desuden oplyst, at omsætningen i første kvartal vil være flad eller falde en smule.

Det er dog ikke nok til at ødelægge investorernes humør tirsdag, hvor aktien bliver sendt op med 7,5 pct.

Bryggeriet Molson Coors leverede også en bedre indtjening end ventet af analytikerne. Overskuddet i fjerde kvartal blev 84 cent per aktie mod ventet 79 cent ifølge estimater fra Bloomberg News.

Omsætningen kom omvendt ind lavere end ventet, da der blev rapporteret 2,42 mia. dollar mod ventet 2,54 mia. dollar.

Aktien falder 9,3 pct.

KOSMETIKSELSKAB BRAGER FREM

Amerikanske Coty, som gør sig inden for kosmetik og skønhedspleje, brager omvendt frem tirsdag, efter at det tyske konglomerat JAB Holding har annonceret planer om at øge sin ejerandel i selskabet, der producerer kosmetik og dufte fra blandt andet Covergirl, Max Factor og Hugo Boss.

Coty-aktien siger 14,1 pct., og dermed er det den mest stigende aktie i S&P 500-indekset.

Der er desuden flere regnskaber i vente efter amerikansk børslukketid. Det gælder både fra spiludvikleren Activision Blizzard, der stiger 3,3 pct., websitet Groupon, der stiger 2,4 pct., rejsesitet Tripadvisor, der stiger 0,9 pct., og restaurantkæden Denny's, der stiger 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder