USA/middag: Ned på skuffende nøgletal og afventen

Udgivet den 01-05-2018  |  kl. 19:07  |  

De amerikanske aktiemarkeder falder tirsdag ved 13-tiden lokal tid. Værst går det for aktierne i Dow Jones-indekset, som dropper knap 1,3 pct. Aktierne i det bredere S&P 500-indeks er nede med cirka 0,6 pct. Mens investorerne samtidig venter på Apples kvartalsregnskab, der offentliggøres efter markedets lukning, ligger Nasdaq nede med 0,2 pct., og dermed går IT-aktierne lidt mod trenden.

Minusserne i det amerikanske skyldes blandt andet, at de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, i april udviklede sig svagere end ventet, da det faldt til 57,3 fra 59,3 måneden før.

- Tallene var nok til den svage side, siger Erik Davidson, investeringschef hos Wells Fargo Private Bank, til Wall Street Journal. Han peger på, at det lægger til bekymringerne om, at selskabernes indtjening og økonomien har nået toppen.

Det er først og fremmest medicinalkoncernen Pfizer, som får et rap over fingrene af investorerne. Selskabet leverede en indtjening over forventningerne, mens salget dog skuffende stagnerede. Markedet bider dog tirsdag mest mærke i, at Pfizer ikke har haft held med sine sonderinger i forsøget på at frasælge sin consumer-health division. Reckitt Benckiser Group og GlaxoSmithKline har begge undersøgt muligheden for en overtagelse, men meldt tilbage til Pfizer, at de ikke er interesserede. Analytikere har ellers vurderet, at Pfizer kan få mere end 10 mia. dollar for divisionen, som er kendt for brandnavne som Advil og Chapstick. Pfizers aktie falder 4,4 pct. til kurs 35.

Også farmakollegaen Merck hører til blandt taberne i Dow Jones tirsdag. Trods en opjustering, som sendte aktien op i formarkedet, har kursen vendt snuden nedad. Merck levrede ganske vist en indtjening, der lige nøjagtig oversteg selv den mest optimistiske analytikers forventninger, ifølge Bloomberg News, men omsætningen blev vurderet til at være i den lette ende med en vækst på 6 pct. til 10,0 mia. dollar, hvilket var en smule under markedets forventninger. Merck falder med knap 3 pct.

Der er også fald på 2-3 pct. til Coca-Cola, McDonalds og Caterpillar, og i Dow Jones-indekset er det blot tre ud af 30 aktier, som stiger.

Apple er en af de tre og ligger i plus med 1,6 pct. til kurs 167,86 forud for selskabets imødesete kvartalsregnskab. Tallene for de seneste tre måneder ventes efter børslukketid, og her vil markedet især kigge efter salget af iPhones, hvornår og hvordan selskabet overvejer at sende penge tilbage til aktionærerne fra pengetanken på 163 mia. dollar, og om Apple har tilstrækkelig tiltro til salget af smartphones til at levere tilfredsstillende forventninger.

Chipproducenten Intel hører også til blandt vinderne med en fremgang på cirka 2 pct. til 52,63, mens Microsoft er den sidste i rækken med et lille plus på 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder