USA/middag: Nvidia brager i vejret og trækker andre AI-aktier med op

Udgivet den 25-05-2023  |  kl. 18:08  |  

Teknologigiganten Nvidia ligger torsdag ved middagstid i New York fortsat helt i front på det amerikanske aktiemarked efter den stærke salgsprognose for andet kvartal, som chipproducenten kom med efter børslukketid onsdag aften.

Meldingerne fra Nvidia smitter også positivt af på mange andre selskaber i teknologisektoren, og særligt på selskaber, der ligesom Nvidia er eksponeret mod kunstig intelligens, AI.

Efter to dage med et samlet fald på ca. 2 pct., har det brede S&P 500-indeks torsdag midt på handelssessionen revancheret sig med en stigning på 0,4 pct. Det til trods for fald i 8 af de 11 hovedundersektorer i indekset.

Det teknologidominerede Nasdaq-indeks ligger dog klart i front med en stigning på 1,5 pct., mens Dow Jones-indekset bakker 0,5 pct.

De politiske forhandlinger i Washington om en hævelse af gældsloftet genoptages torsdag, men republikaneren Kevin McCarthy, der er formand for Repræsentanternes Hus, siger til Fox Nexs ifølge Reuters, at han er usikker på, hvorvidt det vil være muligt at nå en aftale torsdag.

NVIDIA I REKORD - TRÆKKER ANDRE MED OP

Nvidia, der gør sig inden for computerchips til blandt andet kunstig intelligens og grafikkort, er på rekordkurs med en stigning på hele 26 pct. til 385,24 dollar.

Opturen følger Nvidias salgsprognose for andet kvartal, der med 11 mia. dollar var 50 pct. højere, end analytikerne havde ventet.

En stribe finanshuse har efter regnskabet stået i kø for at hæve deres indtjeningsestimater for selskabet.

De positive meldinger fra Nvidia løfter også andre AI-relaterede selskaber, hvilket blandt andet gælder aktører som Microsoft og Alphabet, som stiger henholdsvis 3,2 og 2,7 pct.

- Månedens ord er AI. Investorer leder bare efter ethvert vækstområde, og lige nu er det tilfældigvis halvledere, siger Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg hos CFRA Research i New York, ifølge Reuters.

Blandt de andre chipproducenter stiger Advanced Micro Devices desuden 9,8 pct., mens Micron Technology og Brodacom begge må nøjes med et plus på godt 3 pct. Derimod falder Intel, som ifølge Reuters har beskeden AI-eksponering, med 6,9 pct.

NEDJUSTERING FRA SNOWFLAKE

Der er også pres på aktien i softwareproducenten Snowflake, efter at selskabet onsdag efter børslukketid nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2023/24.

Snowflake venter nu et produktsalg i perioden på 2,6 mia. dollar mod tidligere 2,7 mia. dollar. Analytikerne havde ventet et salg på 2,71 mia. dollar. Dertil er forventningen til driftsmarginen sænket til 5 pct. fra 6 pct.

Aktien er sendt ned med 16,7 pct.

RALPH LAUREN OVERRASKER POSITIVT

Aktien i modetøjsproducenten Ralph Lauren stiger omvendt 7,5 pct. efter et solidt regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2022/23.

I kvartalet skabte selskabet en justeret indtjening per aktie på 0,90 dollar, mens analytikernes forventning lød på 0,60 dollar per aktie.

Det er skabt ud fra en omsætning, der voksede 1,2 pct. fra samme kvartal året før til 1,54 mia. dollar. Analytikerne havde spået en omsætning på 1,47 mia. dollar.

Ifølge selskabet hænger det sammen med hævede priser, der er løftet 12 pct.

Elektronikdetailkæden Best Buy har også leveret kvartalstal, som var bedre end ventet og belønnes med en kursstigning på 0,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder