USA/middag: Nyt fra handelskrigen løfter kun stemningen en smule

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 18:17  |  

Nyt fra handelsforhandlingerne mellem Kina og USA letter en smule på stemningen på det amerikanske aktiemarked tirsdag, men det er ikke helt nok til at sikre fremgang for samtlige af de tre ledende indeks.

Omkring klokken 12.15 amerikansk østkysttid går det brede S&P 500-indeks frem med knap 0,1 pct., Dow Jones-indekset falder omvendt 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger med et plus på 0,1 pct.

Kort før åbningen trak markedsstemningen lidt væk fra den negative retning, og udsigten til en rød start på handelsdagen blev i den sidste time mildnet.

Stemningsskiftet kom, efter at The Wall Street Journal kunne fortælle, at USA og Kina arbejder på en aftale, der kan udskyde den runde af nye toldsatser, der ellers står til at ramme en række kinesiske varer på søndag i denne uge. Nyheden indeholdt dog ikke konkret nyt om udsigten til en egentlig delaftale.

Handlerne har fra ugens start været nervøse for udviklingen i handelsforhandlingerne mellem de to lande og risikoen for, at nye amerikanske toldsatser på kinesiske varer skal træde i kraft i weekenden.

Fraværet af konkrete positive udtalelser kostede mandag en tilbagegang for de tre indeks på 0,3-0,4 pct. efter tre dage med fremgang i sidste uge.

ELI LILLY-KONKURRENT DROPPER UDVIKLING AF NYE DIABETESPRODUKTER

Medicinalkæmpen Eli Lilly har fået nyt fra den franske konkurrent Sanofi, der tirsdag holder kapitalmarkedsdag i Massachusetts.

Her har Sanofi fortalt, at det franske selskabs nye strategi ikke giver plads til udvikling af nye produkter til behandling af diabetes, hvilket netop er et område, hvor Eli Lilly, Sanofi og danske Novo Nordisk ligger i indbyrdes hård konkurrence.

Eli Lillys aktie stiger 0,1 pct. ved middagstid i USA.

Bilreservedelsforhandler Autozone klarer sig en hel del bedre i tirsdagens handel, hvor aktien sendes op med 6,6 pct. efter et stærkere end ventet regnskab for det forskudte første kvartal.

Den sammenlignelige salgsvækst blev i kvartalet øget til 3,4 pct. fra 2,7 pct. i samme kvartal året forinden. Til sammenligning havde analytikerne ventet en mere afdæmpet salgsvækst på 2,6 pct. på sammenlignelig basis, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Indtjeningen per aktie blev desuden løftet til 14,30 dollar fra 13,47 dollar sammenlignet med analytikerforventningen på 13,78 dollar per aktie.

Online-beklædningsforhandleren Stitch Fix har også en god dag på børsen tirsdag, hvor selskabets aktie stiger 7,5 pct. efter at have offentliggjort positivt overraskende regnskabstal for sit første kvartal.

Regnskabet viser en fremgang i nettoomsætningen på 21 pct. på årsbasis til 445 mio. dollar sammenlignet med analytikernes forventninger om en omsætning på 441 mio. dollar.

Efterfølgende har børshuset Stifel opjusteret sit kursmål for aktien til 32 dollar fra 28 dollar.

OPKØBSMULIGHED OG NEDJUSTERET ANBEFALING

Der er også rampelys til Nortonlifelock, som leverer it-sikkerhedssoftware, og som ifølge Bloomberg News er genstand for interesse fra en håndfuld selskaber. Deriblandt konkurrenten McAfee. Rygterne om interessen løfter tirsdag aktien i Nortonlifelock 3,3 pct.

Mindre godt går det for streaminggiganten Netflix i tirsdagens marked, efter at finanshuset Needham har nedjusteret sin anbefaling for selskabets aktie til "underperform" fra "hold". Netflix-aktien falder 1,9 pct.

Ud over de overskuelige selskabsspecifikke nyheder og udviklingen i handelsforhandlingerne kan markedet også se frem mod de kommende dages rentemøder i både Den Europæiske Centralbank og den amerikanske, Federal Reserve.

Der ventes ingen ændring af rentesatserne, men investorerne håber på at få signaler om eventuelle yderligere lempelser i pengepolitikken i det kommende år.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder