USA/middag: Nyt handelshåb giver nye rekorder

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 18:13  |  

"Meget konstruktive" handelssamtaler mellem Kina og USA sender atter en gang en positiv stemning ind på aktiemarkederne i USA, hvor alle tre hovedindeks kravler i rekord, ligesom Microsoft, Apple og chipaktierne trækker opad.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12.05, lokaltid i New York, med 0,6 pct. Dermed er indekset oppe med 24,2 pct. i 2019, ligesom det er på vej mod sin 22. lukkerekord i år. Teknologitunge Nasdaq går samtidig også op med 0,6 pct., mens Dow Jones vinder tilsvarende.

SKEPSIS BYTTET UD MED HÅB

Efter nogle dage med handelsskepsis har Larry Kudlow, præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, og handelsminister i USA, Wilbur Ross, begge været ude ned optimistiske meldinger omkring handelsforhandlingerne med Kina. Kudlow betegnede samtalerne som meget konstruktive og fortalte, at man er tæt på en aftale, om end ikke helt i mål, men med daglig kontakt.

Ross meldte samtidig ind med, at en aftale efter al sandsynlighed vil komme på plads, og at man er i færd med de sidste detaljer.

- Vi har været her mange gange, hvor markedets håb løftes, og så kvases det. Men der kommer et valg til næste år, og man ville ønske at have alt der her bag sig, så en miniaftale og en handelsvåbenhvile giver god mening, siger Scott Brown, cheføkonom hos Raymond James, til Reuters.

SUNDHED I TOP

Sundhedsaktierne topper i fredagens S&P 500-indeks med et plus på 1,3 pct., løftet af et plus til Danaher på 3,8 pct., mens medicinalkæmpen Johnson & Johnson vinder 1,4 pct. Danaher har fredag indledt et spin-off af datterselskabet Envista, ligesom finanshuset Stifel har løftet sit kursmål på aktien.

Industrisektoren følger efter med et plus på 0,9 pct., mens energiaktierne stiger 0,8 pct. It-sektoren går også op med 0,7 pct. Blandt it-aktierne er det Microsoft, Apple og chipaktierne, som trækker for.

Apple vinder frem med 0,6 pct. til 264,28 dollar efter et løftet kursmål fra JPMorgan, som ser, at æblekoncernen kan femdoble sine reklameindtægter til 11 mia. dollar på seks år, skriver Yahoo Finance. JPMorgan har lagt 10 dollar til kursmålet til 290 dollar per aktie.

Microsoft lægger også 1,0 pct., mens Googles ejer, Alphabet, vinder 1,6 pct., og Facebook stiger med 0,9 pct.

HVER SIN VEJ PÅ CHIP-REGNSKABER

Chipaktierne stiger som gruppe med 1,0 pct. Her går det hver sin vej for Nvidia og Applied Materials efter regnskaber torsdag aften.

Nvidia klarede sig solidt gennem sit tredje kvartal, men prognosen for salget i fjerde kvartal matchede dog ikke det, som Wall Street havde håbet på.

Chipproducentens prognose for omsætningen i fjerde kvartal lyder på et interval på minus til plus 2 pct. omkring 2,95 mia. dollar. Det svarer til mellem 2,89 og 3,01 mia. dollar, og det nåede ikke konsensus, ifølge Bloomberg News, på 3,07 mia. dollar, og derfor falder aktien med 2,0 pct. fredag.

Applied Materials, der er underleverandør til chipproducenterne, stiger omvendt med 9,5 pct. Koncernen havde et bedre end ventet fjerde kvartal, og samtidig spår koncernen et stærkt første kvartal i det nye regnskab på grund af en sund udvikling i efterspørgslen.

- Applied Materials' fjerde kvartal afspejler en sund fremgang i efterspørgslen på halvlederudstyr kombineret med en stærk eksekvering på tværs af selskabet, sagde Gary Disckerson, topchef i selskabet, i regnskabet.

PÅ MENUEN HOS BUFFETT

RH, som gør sig inden for boligindretning, stiger også med 7,1 pct. på nyheden om, at det store investeringsselskab Berkshire Hathaway, som er drevet af milliardæren Warren Buffett, har sikret sig en ejerandel på 6,5 pct. koncernen gennem tredje kvartal.

Den økonomisk udfordrede amerikanske stormagasinkæde J.C. Penney stiger også solidt fredag med 9,1 pct., efter at topchef Jill Soltau har ytret sig positivt om den igangværende restrukturering. Trods et tredje kvartal præget af en negativ vækst i omsætningen venter J.C. Penney nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger og ekstraordinære poster på 475 mio. dollar mod tidligere 440 til 475 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder