USA/middag: Plusser - men holdt tilbage af Apple, Amazon og Broadcom

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 18:24  |  

Aktierne i USA kravler igen fredag opad med små plusser. Fortsat optøning i handelskrigen har investorernes opmærksomhed, ligesom et solidt detailsalg i USA vidner for fortsat stærke forbrugere. Minusser til Apple, Boradcom og Amazon holder dog entusiasmen nede.

Dow Jones stiger mest kl. 12.15, amerikanske østkysttid, med 0,2 pct., mens S&P 500 vinder 0,1 2 pct. Nasdaq går samtidig marginalt op. Den tiårige rente hopper desuden op med 10 point til 1,87 pct.

Dermed bevæger indeksene sig tættere og tættere på rekordniveau, ligesom der er lagt op til den tredje uge i træk med plusser.

Dow Jones er således gået op med 1,6 pct. i denne uge, mens Nasdaq har vundet 1,1 pct. S&P 500 er samtidig 1,2 pct. oppe siden sidste fredag, og det er nu blot 0,4 pct. fra sin seneste top - nået i slutningen af juli.

HANDELSOPBLØDNING

På handelsfronten har Kina fredag meddelt, at det vil undtage amerikansk svinekød og sojabønner for told. Lempelsen kommer i kølvandet af, at Kina onsdag fritog 16 andre amerikanske varegrupper for told, hvilket USA kvitterede for ved at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer 14 dage til midten af oktober.

Torsdag foretog Kina i øvrigt sit største køb af amerikansk soja siden juni, ligesom det i sidste uge købte det meste svinekød i USA siden maj.

Torsdag forlød det via Bloomberg News, at præsident Donald Trumps rådgivere har diskuteret en foreløbig handelsaftale for fastfryse eller nedtrappe konflikten, indtil en overordnet aftale kan indgås. Det blev så skudt ned af tv-stationen CNBC, mens Donald Trump senere selv ikke ville udelukke ideen. Han vil dog foretrække en stor aftale.

FORBRUGERNE HAR DET FINT

En anden positiv nyhed er fredagens tal fra butikssektoren, hvor detailsalget i august steg med 0,4 pct. - og det mere end ventet. Udviklingen vidner om, at den amerikanske forbruger har det godt.

- Dataene demonstrerer, at forbrugerne stadig åbner deres pengepunge, da lav arbejdsløshed og høj forbrugertillid kombineret med bedre lønninger driver øget forbrug, siger Mickey Chadha, underdirektør i Moody's, til Reuters.

Igen fredag er det de cykliske aktier i råvarer og materialer, som fører an blandt sektorerne i S&P 500 med et plus på 1,3 pct. Finansaktierne følger efter med en fremgang på 1,0 pct., da renterne igen stiger, mens industri vinder 0,9 pct.

I den anden ende falder fast ejendom med 0,9 pct - også på de stigende renter - mens it-aktierne mister 0,5 pct.

DYRT MED GRATISPERIODE

Apple er taberen blandt de store aktienavne med et minus på 2,2 pct. til 218,10 dollar. Kursfaldet skyldes et sænket kursmål fra investeringsbanken Goldman Sachs til 165 dollar. Banken frygter, at den planlagte gratis prøveperiode for Apple TV+, æblekoncernens kommende streamingtjeneste, vil være negativt for indtjeningen.

Amazon falder også 0,2 pct.

De aktier, som især trækker S&P 500 i grønt, findes i finans. JPMorgan vinder 1,8 pct., mens bank of America stiger 1,9 pct. Berkshire Hathaway, med store ejerskaber i bank og forsikring, går samtidig op med 1,0 pct.

Chipproducenten Boradcom falder derimod med 3,3 pct. efter offentliggørelsen af koncernens regnskab for tredje kvartal torsdag aften. Broadcom fastholdt sin salgsprognose, som blev sænket ved andet kvartal, og selskabet forklarede, at bunden nok er nået, men at en genrejsning af efterspørgslen endnu ikke er startet.

LUFTEN SUGET UD AF ALTRIA

Tobaksgiganten Altria mister desuden 4,2 pct. Kursen falder, da CNBC kan fortælle, at værdien af aktierne i Juul, USA's største leverandør af e-cigaretter, er faldet med 20 pct. siden sit højpunkt i foråret, da sundhedsmyndighederne planlægger et forbud mod vaping med smag. Altria købte sidste år 35 pct. af aktierne i Juul Labs.

Forsyningsselskabet PG&E stiger derimod 7,6 pct. Koncernen har indvilget i at betale 11 mia. dollar i erstatning til forsikringsselskaber, som har udbetalt store erstatninger til ofre for forrige og sidste års skovbrande i Californien. Brande, som blandt andet var forårsaget af PG&E's udstyr.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder