USA/middag: Plusser for rentebeslutning

Udgivet den 13-06-2018  |  kl. 18:03  |  

De amerikanske aktier er onsdag formiddag handlet i plusser, før der i eftermiddag kommer rentebeslutning fra den amerikanske centralbank.

Det brede S&P 500-indeks er ved middagstid, lokal østkysttid, steget med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset ligeledes er i plus med 0,1 pct. Nasdaq fortsætter igen onsdag sit rekordridt og stiger 0,6 pct.

Al fokus er onsdag på rentemødet i USA's centralbank, Federal Reserve, og der er en klar forventning om, at banken kl. 13 lokal tid vil hæve sin tonenagivende rente med 25 basispoint til mellem 1,75 og 2,00 pct. Investorerne vil derfor i højere grad lægge mærke til, hvad banken siger om økonomien og inflationen, og om den vil indikere, at man er parat til yderligere en eller to renteforhøjelser mere i 2018.

- Fed kan måske beskyldes at være lidt bag kurven, men med inflation på disse niveauer, mistænker jeg, at de vil lade økonomien løbe en lille smule varm, siger Patrick Spencer, direktør i Baird med ansvar for aktieinvesteringer, til The Wall Street Journal. Han tror således fortsat blot på en renteforhøjelse mere i år efter onsdagens ventede tiltag.

TELE I BUNDEN

Telekommunikation ligger absolut nederst blandt sektorerne i S&P 500 med et fald på 3,2 pct. Der er også kun få teleselskaber i indekset, og de har det svært onsdag. Det skyldes, at AT&T tirsdag vandt en retssag over det amerikanske justitsministerium, som havde forsøgt at blokere teleselskabets overtagelse af Time Warner, fordi man mente, det ville kunne skade konkurrencen. Dommeren i den amerikanske distriktsdomstol afviste dog myndighedernes krav blankt.

Det betyder, at overtagelsen til 85 mia. dollar kan gennemføres, hvis ikke afgørelsen ankes. Investorerne sender på den baggrund AT&T-aktien ned med 4,3 pct., mens Time Warner, som bliver overtaget, stiger med 3,3 pct.

USA's største mobilselskab Verizon falder også 2,5 pct., selv om man har en strategi om ikke at deltage i vertikale overtagelser, hvor tele- og internetselskaber overtager indholdsselskaber.

Ringene spreder sig også i vandet til et andet trekløver. Walt Disney, som på tilsvarende vis er i færd med at overtage 21st Century Fox, stiger 2,5 pct., mens Comcast, som har varslet, at man vil overbyde Disney, falder 0,3 pct. Med tirsdagens afgørelse er der lagt op til, at også en overtagelse af 21st Century Fox vil kunne blive godkendt og sandsynligheden for en reel budkrig er derfor steget. Det gavner det aktionærerne i 21st Century Fox, som stiger 7,4 pct.

FANG I TOP

I top blandt sektorerne er onsdag middag teknologiaktierne, der i S&P 500 stiger med 0,6 pct. Der er stort set grønt over hele linjen i sektoren, og FANG-indekset med de største og mest handlede IT-aktier fortsætter ligesom Nasdaq sin rekordstime. FANG, der blandt andet består af Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google via moderselskabet, Alphabet, stiger 1,0 pct. og har nu vundet 34 pct. i 2018.

En anden større selskabsnyhed onsdag er, at Stryker officielt har meldt ud, at man ikke er i samtaler om en overtagelse af Boston Scientific, der blandt andet konkurrerer med danske Coloplast på området for urologi. Det fortalte The Wall Street Journal ellers mandag, hvor aktien i Boston Scientific steg 7,4 pxt. Onsdag falder aktien tilbage med 5,4 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
19:51:01

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder