USA/middag: Rekordjagten er sat på pause efter skuffende regnskaber

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 18:19  |  

Indledende stigninger er blevet afløst af fald i den amerikanske aktiehandel tirsdag, hvor kun teknologitunge Nasdaq holder skindet på næsen og fastholder et plus.

Ved handelsstart var der ellers lagt op til endnu en dag med rekorder, da de tre ledende indeks efter få minutters handel alle steg med mellem 0,1 pct. og 0,3 pct.

Den positive bølge var skabt af blandt andet en meddelelse fra Trump-administrationen om, at USA udskyder en handelsembargo mod det kinesiske teknologiselskab Huawei med 90 dage. Det betyder, at amerikanske selskaber fortsat kan handle med de kinesiske.

I middagshandlen falder Dow Jones-indekset med 0,3 pct., mens det brede S&P-indeks danser omkring udgangspunktet med pilen let nedad. Nasdaq går til gengæld frem med 0,2 pct.

KOHL'S OG HOME DEPOT I PROBLEMER

Lyst ud ser det heller ikke for hverken Home Depot eller Kohl's, der begge kom med regnskaber inden børsernes åbning tirsdag.

Den amerikanske stormagasinkæde Kohl's sendes ned i dybet med et kursfald på 17,6 pct. til 48,13 dollar.

Kohl's sænker forventningerne til indtjeningen for hele året i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Nu venter kæden et ordinært overskud per aktie på 4,75-4,95 dollar mod tidligere 5,15-5,45 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News en forventning om 5,19 dollar med estimater i intervallet 4,91-5,45 dollar.

I tredje kvartal opnåede kæden et ordinært overskud per aktie på 74 cent mod 98 cent i tredje kvartal 2018. Analytikerne havde her ventet 86 cent.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot bliver også banket ned i middagshandlen, hvor aktien falder med 5,1 pct. til 226,68 dollar.

Byggemarkedskæden nedjusterer i regnskabet for tredje kvartal sin forventning til årets udviklingen i det sammenlignelige salg, der er de butikker, der også var åbne sidste år. Her ses salget nu vokse 3,5 pct. mod en tidligere ventet salgsvækst på omkring 4 pct.

Den samlede omsætning ventes nu at vokse 1,8 pct. i 2019, mens den tidligere forventning var en vækst på omkring 2,3 pct.

Home Depot solgte i tredje kvartal for 27,22 mia. dollar, hvilket var en spids under analytikernes forventning, der lød på 27,52 mia. dollar. Omvendt var selskabets indtjening per aktie, der i kvartalet var 2,53 dollar, præcis som ventet i markedet ifølge Bloomberg News.

Salget i tredje kvartal var ifølge topchef Craig Menear under forventningerne, hvilket skyldtes timingen af forventede effekter af en stribe investeringer.

- Vi er stort set på rette spor med disse investeringer og har set positive resultater, men nogle af de fordele, der blev forventet i 2019, vil være længere tid om at materialisere sig end først ventet, siger han i en kommentar til regnskabet.

OPKØBSINTERESSE LØFTER MEDICINALSELSKAB

Helt modsat går det for Medicines Company, efter at Bloomberg News har kunnet fortælle om opkøbsinteresse for selskabet.

Aktien i selskabet, der er ved udvikle et lovende lægemiddel til at sænke kolesteroltallet, stiger hele 19,4 pct. til 70,10 dollar.

Der er ifølge anonyme kilder flere selskaber, der er interesseret i Medicines Company, herunder schweiziske Novartis.

Parterne har angiveligt holdt drøftelser, og Novartis er i gang med en due diligence af Medicines Company, siger kilderne til Bloomberg News.

Der er dog ifølge de anonyme kilder også andre interesserede købere. Derfor er det ikke sikkert, at parterne når til enighed.

Selskabets lægemiddelkandidat inclisiran nåede en milepæl i sommer, da et senfase-studie viste, at lovende resultater.

Mandag kunne selskabet så fortælle, at det seneste studie nåede alle mål og viste varige og potente resultater i at sænke kolesteroltal.

Også Broadcom løftes i tirsdagens handel, hvor aktien stiger 3,1 pct. til 320,57 dollar, efter at investeringsbanken Morgan Stanley har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt".

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder