USA/Nordea: Første kvartal byder ikke på imponerende indtjeningsvækst

Udgivet den 08-04-2019  |  kl. 07:52  |  

I denne uge bliver den amerikanske regnskabssæson igen for alvor skudt i gang, og der er ikke lagt op til en imponerende indtjeningsfremgang i regnskaberne for årets første kvartal, hvor forventningerne til helåret særligt vil løbe med opmærksomheden.

Sådan lyder vurderingen fra Andreas Østerheden Hansen, der er seniorstrateg hos Nordea.

- For blot få måneder siden var fokus på en mulig indtjeningsrecession. Derfor er det psykologisk vigtigt for markederne, om væksten lander i positivt territorium denne sæson. Indtjeningsforventningerne peger nu på et fald på cirka 2 pct. i forhold til første kvartal sidste år i USA.

- Hvis det normale mønster holder, kan udfaldet dog blive lige over nullinjen. Regnskabssæsonen kan således blive noget af en gyser. Uanset hvad bliver det ikke et imponerende kvartal, for så vidt angår indtjeningsvæksten, skriver han i en kommentar.

Ifølge seniorstrategen opleves i øjeblikket de største nedjusteringer af indtjeningsestimaterne siden starten af 2016, men svagheden er i år ikke helt så markant som dengang. Han fremhæver, at estimaterne i eksempelvis energisektoren i første kvartal af 2019 er blevet nedjusteret med omkring en tredjedel for, mens faldet i første kvartal tre år forinden oversteg 100 pct.

Nordea påpeger også, at flere virksomheder end normalt har meldt om svage forventninger til første kvartal. Nedjusteringer i estimaterne for hele året er dog koncentreret omkring energi- og it-sektoren, lyder det fra seniorstrategen, der kalder udsigterne "mere dystre end længe, men langt fra håbløse".

- Grundet usikkerheden om udsigterne er det i endnu højere grad end normalt ledelsens kommentarer og forventninger, der vil afgøre, hvordan resultaterne bliver modtaget. Fornyet bekymring over udsigterne kan igen gøre investorerne betænkelige og udløse et vist frasalg.

- På den anden side kan et udfald over gennemsnittet sammenholdt med beroligende kommentarer om fremtiden være med til at opretholde det nuværende momentum på markedet, vurderer Andreas Østerheden Hansen.

Allerede fredag offentliggør JPMorgan og Wells Fargo deres regnskaber for første kvartal, og mandag følger Goldman Sachs og Citigroup trop.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder