USA/Nordea: Nervøse markeder kan give store udsving oven på regnskaber

Udgivet den 16-01-2019  |  kl. 08:48  |  

Bankerne har i denne uge indledt den amerikanske regnskabssæson, og med al den nervøsitet, der florerer i markedet, kan de kommende regnskaber give anledning til store udsving - i begge retninger.

Sådan lyder vurderingen fra seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea, som peger på, at retningen i markedet kommer til at afhænge af, om der stadig er optimisme at spore hos selskaberne i forhold til temperaturen i økonomien.

Derfor vil investorerne holde øje med selskabernes forventningerne til 2019, da disse kan give et praj om, hvordan selskaberne ser de mange risici, som i øjeblikket eksisterer.

- Meldingerne får endnu mere interesse nu, hvor vi står i en situation i verdensøkonomien, hvor der er usikkerhed omkring det fremadrettede vækstbillede. Her vil man som investor i højere grad end ellers lede efter svarene i selskabernes udmeldinger, lyder det fra seniorstrategen.

Han peger blandt andet på handelskrigen mellem USA og Kina, nedlukningen af den offentlige sektor i USA og svagere nøgletal som nogle af risici, der i øjeblikket er i markedet.

UDSIGT TIL PÆNE REGNSKABER

Trods de mange risici er Andreas Østerheden overbevist om, at der vil komme pæne regnskaber i sæsonen - og en stor del skal nok som vanligt overraske positivt.

En overraskende nedjustering fra Apple - den første siden lanceringen af iPhone i 2007 - gør det dog endnu mere spændende.

- Vi har faktisk set, at flere analytikere har ændret deres forventninger i nedadgående retning, efter at vi har set, at både Apple og Samsung har skuffet investorerne med blandt andet meldinger om et svagere kinesisk marked end forventet. Men netop derfor bliver selskabernes guidance også mere interessant i denne omgang, mener han.

2019 vil byde på en normalisering efter en indtjeningsvækst sidste år, der blev påvirket af en skattereform, viser estimaterne.

- Vi forventer, at salgsvæksten fortsat vil være støttet af robust forbrugs- og investeringsfremgang, selv om vi nok vil se, at marginpresset vil begynde at tage til, lyder det fra Andreas Østerheden.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder