USA/rådgiver: Delaftale i handelskrig er tættere på end i november

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 20:48  |  

USA og Kina er tæt på at nå til enighed om en delaftale i den verserende handelskonflikt, men USA er også parat til at forlade forhandlingerne, hvis Kina ikke er villig til at acceptere en række betingelser.

Sådan lyder budskabet fredag fra Larry Kudlow, der er USA's præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, i et interview med CNBC.

- Aftalen er tæt på. Den er muligvis endnu tættere på end i midten af november, siger han tv-kanalen.

USA og Kina er i gang med at forhandle en delaftale, som også bliver kaldt en fase et-aftale, på plads, i forbindelse med de handelsstridigheder, der kører på andet år mellem de to store økonomier.

- Realiteten er konstruktive samtaler. Næsten daglige samtaler. Vi er tæt på, siger han også i interviewet.

Hvis Kina og USA ikke indgår en delaftale i løbet af næste uge, står en ny runde toldstigninger rettet mod kinesiske varer til at træde i kraft 15. december i år.

Ifølge Larry Kudlow er der ikke fastsat en tidshorisont for, hvornår en delaftale mellem de to lande skal være på plads.

- Der er ingen arbitrære deadlines, men faktum er fortsat, at den 15. december er en meget vigtig dato, når det kommer til, om der indføres yderligere toldsatser eller ej, siger han til CNBC.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Kina krævet, at nogle af de toldsatser, som USA allerede har indført på kinesiske varer, skal annulleres sammen med de toldsatser, der lige nu står til at træde i kraft i slutningen af næste uge.

Torsdag fortalte den Donald Trump også, at handelsforhandlingerne med Kina går "meget godt".

Kina har desuden tidligere fredag bekræftet, at det vil sløjfe toldsatser på en række forsendelser af sojabønner og svinekød fra USA, skriver Reuters.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Relaterede nyheder