USA/Sampension: Powell ventes at træde vande i aften - NY

Udgivet den 22-09-2021  |  kl. 16:16  |  

Onsdag aften holder den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, rentemøde, hvor det ventes, at centralbankchef Jerome Powell melder ud om en kommende reduktion af feds program for obligationsopkøb.

Det skriver Sampensions aktiechef, Philip Jagd

Efter et par dage med uro på aktiemarkederne, har markedsroen igen sænket sig onsdag, konstaterer aktiechefen og ser to scenarier for aftenens meldinger fra centralbankens førstemand, Jerome Powell.

- Jerome Powell kan vælge at signalere, hvorvidt styringskomiteen er stålsat på at reducere de obligationsopkøb, der fortsat er af samme månedlige størrelse, som da covid-krisen rasede på sit højeste, og verden var totalt lukket ned, skriver Philip Jagd og fortsætter:

- Eller Powell kan ryste på hånden over de seneste dages markedsuro og holde sig fra at sætte opkøbstempoet ned i gear og i stedet træde vande.

Aktiechefen ser størst sandsynlighed for det sidste, hvor Powell ventes at vælge at se tiden an under henvisning til, at medicinen virker, og amerikansk økonomi fortsætter med at hele - men at tempoet har været langsommere end håbet for bare nogle måneder siden.

- Med andre ord er oddsene størst for, at markedsroen i dag viser sig at være stilhed før - ja, mere stilhed, vurderer Philip Jagd og venter, at kilder til fortsat eller fornyet uro i aktiemarkederne skal findes uden for Powells medicindosering.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder