USA/strateg: ADP-rapport lover godt for arbejdsmarkedsrapporten

Udgivet den 03-01-2019  |  kl. 15:29  |  

Det lover godt forud for offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, da ADP's beskæftigelsesrapport over det private jobmarked udviklede sig bedre end ventet i december.

Sådan lyder vurderingen hos Christian Mose Nielsen, der er chefstrateg i Spar Nord.

- Den overraskende stærke ADP-beskæftigelsesrapport øger sandsynligheden for en positiv overraskelse i morgendagens arbejdsmarkedsrapport, hvor konsensus forventer 180.000 nye job - heraf 185.000 nye job i den private sektor, skriver han i en kommentar.

Torsdag viste ADP's beskæftigelsesrapport en stigning på 271.000 job i december. Ifølge Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet en stigning på 180.000 job efter en stigning på 157.000 måneden inden. Tallet her var revideret ned fra det tidligere opgjorte på 179.000.

- Det er dog vigtigt at huske på, at ADP-rapporten ofte afviger en del fra det officielle mål for fremgangen i beskæftigelsen i den private sektor.

- Over de seneste tre måneder har ADP-rapporten således i gennemsnit overvurderet den faktiske jobskabelse med 36.000 job om måneden. Der har desuden tidligere ofte været en tendens til, at ADP-beskæftigelsesrapporten overvurderer den officielle private jobskabelse i december måned, skriver Christian Mose Nielsen.

Frem mod fredagens arbejdsmarkedsrapport forudser Spar Nord en fremgang i den samlede beskæftigelse på 190.000 personer og et fald i arbejdsløshedsraten fra 3,7 pct. til 3,6 pct.

Til sammenligning venter økonomerne ifølge Bloomberg News en uændret arbejdsløshedsrate på altså 3,7 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder