USA/Sydbank: Alt ligger til en renteforhøjelse - men det sker nok ikke

Udgivet den 01-05-2018  |  kl. 15:15  |  

Det burde være en "no-brainer", at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hæver renten på rentemødet på onsdag.

Men det kommer formentlig ikke til at ske, vurderer Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, i en analyse.

- Det skyldes, at Fed hævede renten på det seneste rentemøde i marts og samtidig har stillet i udsigt, at renten bliver hævet gradvist, siger Jacob Graven i analysen.

Han påpeger, at der skal meget stærke argumenter til for at afvige planen om fire renteforhøjelser i 2018.

Det ligger ellers lige til højrebenet at hæve renten, forklarer Jacob Graven.

Han henviser til den fortsat lave rente på mellem 1,50-1,75 pct., en amerikansk økonomi med solid vækst, den laveste arbejdsløshed i 17 år samt høj optimisme hos forbrugere og virksomheder. Samtidig ligger inflationen lige omkring 2 pct., hvilket er målsætningen hos Fed.

Desuden har den amerikanske præsident, Donald Trump, lempet finanspolitikken med skattelettelser og større offentlige udgifter

Siden marts, hvor centralbankchefen, Jerome Powell, hævede renten sidst, har økonomien udviklet sig stort set som ventet.

- Det giver ikke basis for at afvige fra Feds hidtidige meldinger og hæve renten igen allerede nu. Powell og co. vil efter alt at dømme holde renten uændret onsdag og med stort set uændrede formuleringer lægge op til flere gradvise renteforhøjelser senere på året.

- Vi forventer, at Fed hæver renten på næste rentemøde i juni og hæver renten i alt fire gange i 2018, siger Jacob Graven.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder