USA/Sydbank: Højt humør hos forbrugerne i marts styrker væksten

Udgivet den 15-03-2019  |  kl. 15:35  |  

Det landsdækkende forbrugertillidsindeks, Michigan-indekset, i USA steg i marts til 97,8 mod 93,8 i februar. Det var en markant større stigning end ventet. Ifølge Bloomberg havde analytikerne vente en stigning til "blot" 95,6.

Der var pæne stigninger til både delindekset for den nuværende situation og fremtidsudsigterne.

- Michigan-indekset er en af de tidligste retningspile, vi får for den officielle forbrugertillid, og ofte bevæger Michigan-indekset og den officielle forbrugertillid sig i samme retning, oplyser analytiker i Sydbank Kim Blindbæk.

I slutningen af 2018 og starten af 2019 dykkede humøret hos forbrugerne kraftigt på grund af den delvise nedlukning af den offentlige sektor og stor uro på de finansielle markeder, men det er glemt nu.

Stigningen i marts - anden måned i træk - er positivt nyt for den amerikanske økonomi.

- Den amerikanske økonomi er nemlig meget afhængig af det private forbrug, der udgør omkring 70 pct. af den samlede økonomi. Den bedre stemning blandt forbrugerne vil forhåbentligt smitte positivt af på detailsalget, der overordnet set har været sløjt i de seneste par måneder, skriver Kim Blindbæk.

HISTORISK HØJT HUMØR

Set i et historisk perspektiv ligger de amerikanske forbrugeres humør på et forholdsvist højt niveau.

Det forklarer analytikeren med, at det faktisk går godt i USA.

- Opsvinget betyder, at køen af arbejdsløse amerikanere bliver kortere måned for måned, og arbejdsløsheden flirter med de laveste niveauer siden slutningen af 1960'erne. Fremgangen på arbejdsmarkedet betyder også, at lønningerne i øjeblikket stiger i det hurtigste tempo i ti år, fremhæver han.

De to faktorer giver sammen med forholdsvis lav inflation amerikanerne en større købekraft.

Sydbank vurderer derfor, at de amerikanske forbrugeres humør vil forblive på et forholdsvis højt niveau i den kommende tid.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:09:01

 
6,91%
 
09:09:01

 
2,76%
 
09:09:01

 
2,58%
 
09:09:01

 
0,21%
 
09:09:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder