USA/Sydbank: Imponerende vækst i detailsalget i september

Udgivet den 15-10-2021  |  kl. 15:37  |  

Det amerikanske detailsalg voksede i september med 0,7 pct. sammenlinget med måneden forinden, til trods for at de amerikanske forbrugere i stigende grad bruger deres penge i servicesektoren, efter at hovedparten af coronarestriktionerne er blevet løftet.

Derfor er det en "ganske imponerende" stigning, vurderer Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

- Det hører dog også med til historien, at de stigende priser giver et kunstigt løft til detailsalget i øjeblikket. Ikke desto mindre anser vi dagens tal som en solid nyhed for amerikansk økonomi, skriver Søren Kristensen i en kommentar.

Det skyldes, at detailsalget i september lå knap 14 pct. højere end for et år siden, og dermed indikerer at de høje vækstrater fortsat hænger ved i den amerikanske økonomi - selvom der er er udsigt til en snarlig normalisering.

- Det vil også betyde, at den samlede økonomiske vækst nok har toppet for denne gang. De samme signaler ser vi i den amerikanske industri. Der er dog langtfra udsigt til at økonomien går i stå. De amerikanske forbrugere har fortsat gigantiske opsparinger, og det forventer vi vil være med til at drive væksten i amerikansk økonomi over de kommende kvartaler, skriver Sydbanks cheføkonom.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder