USA/Sydbank: For tidligt at afblæse handelskrig

Udgivet den 22-05-2018  |  kl. 14:53  |  

Selv om handelskonflikten mellem Kina og USA er sat på pause, er stadig for tidligt at afblæse en eventuelt handelskrig helt.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

- Både fordi forhandlingerne mellem USA og Kina fortsætter i de kommende uger, og fordi Donald Trump fortsat truer med nye toldmure overfor blandt andet EU, Canada og Mexico, forklarer Jacob Graven i en analyse.

De varslede forhøjede toldsatser mellem USA og Kina er indtil videre suspenderet, mens verdens to største økonomier arbejder på en handelsaftale.

- Vi sætter handelskrigen på pause. Lige nu er vi blevet enige om at sætte toldsatserne på pause, mens vi prøver at udarbejde rammerne, siger Steve Mnuchin, der er finansminister i USA, til Fox News.

USA og Kina blev lørdag blev enige om at reducere det amerikanske handelsunderskud over for Kina og tale sammen om, hvordan man også kan reducere fremtidige ubalancer i handlen mellem de to lande.

Den amerikanske præsident har tidligere sagt, at han vil nedbringe det amerikanske handelsunderskud overfor Kina med 200 mia. dollar årligt. Det er dog "utænkeligt", at det kan lade sig gøre, lyder dommen fra Jacob Graven.

- Selv hvis den kinesiske import fra USA stiger med 50 procent, og eksporten ligger stille, vil USA's handelsunderskud overfor Kina kun falde med omkring 65 mia. dollars om året, siger Jacob Graven i analyse.

Han påpeger dog, at det vil være særdeles positivt for den globale økonomi, hvis Donald Trump stiller sig tilfreds med en mere behersket reducering af handelsunderskuddet.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder