USA/Sydbank: Valgkamp og beskeden inflation betyder rentero lidt endnu

Udgivet den 18-10-2016  |  kl. 15:09  |  

Der er ingen tegn på, at inflationen for alvor er ved at tage fat i USA, og det vil alt andet lige få den amerikanske centralbank - også kendt som Federal Reserve - til at holde renten i ro et stykke tid endnu.

Sådan lyder vurderingen hos cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank, efter at der tirsdag er kommet amerikanske tal for forbrugerpriserne i september.

I forhold til kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg de kun 0,1 pct. i september mod en forventning i markedet på 0,2 pct. ifølge Bloomberg News.

Den årlige stigningstakt faldt dermed til 2,2 pct. fra 2,3 pct. i august, bemærker Sydbanks cheføkonom i en skriftlig kommentar.

- Vi vurderer, at den fortsat beherskede inflation får Federal Reserve til at se tiden an lidt endnu, inden renten bliver hævet, skriver Jacob Graven.

Næste rentemøde i den amerikanske centralbank er 2. november, hvilket ligger kun seks dage før præsidentvalget i USA mellem Hillary Clinton, der stiller op på vegne af Demokraterne, og Donald Trump, som repræsenterer Republikanerne.

- Da valget kan få afgørende betydning for udviklingen i amerikansk økonomi, vil Federal Reserve formentlig gerne vente med at hæve renten til efter valget.

- Den lave inflation betyder, at der ikke er nogen "smoking gun", der gør det nødvendigt for Federal Reserve at hæve renten her og nu. Vi forventer, at Federal Reserve hæver renten i december, forklarer Jacob Graven.

Seneste gang, at den amerikanske centralbank hævede sin ledende rente, var i december sidste år. Siden har renten ligget på 0,25 til 0,50 pct., hvilket historisk er et ekstremt lavt niveau.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder