USA/T-bond: Øget risikoappetit giver stejlende rentekurve

Udgivet den 06-06-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter steg, mens rentekurven stejlede tirsdag og onsdag.

Trods en åbning fra den amerikanske centralbank om en mere lempelig pengepolitik og særdeles ringe jobskabelse i den private jobrapport fra ADP, der ligeledes peger i retning af lempelser fra Federal Reserve, lettede investorernes bekymringer med en stærkt øget risikoappetit til følge.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg tirsdag 5 basispoint til 2,12 pct., og onsdag blev der lagt endnu et basispoint oven i hatten til 2,13 pct.

Det er også niveauet torsdag morgen på T-bondmarkedet i Tokyo.

Det er dog fortsat 1 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede tirsdag før grundlovsdag.

Tirsdag steg renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation ligeledes med 5 basispoint til 1,88 pct. Men onsdag stejlede rentekurven efter de ringe jobdata, og den toårige rente faldt til under 1,78 pct., inden markedet satte sig med en slutrente på 1,86 pct.

Torsdag morgen stejler kurven fortsat, idet den toårige T-bondrente handles til 1,85 pct. på markedet i Tokyo.

Tirsdag indikerede den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, en mere åben holdning til en rentesænkning end tidligere ved at understrege, at Federal Reserve holder øje med de mange usikkerheder, som især handelskrigen skaber, og at banken vil agere på "passende" vis for at sikre væksten og målet om en inflation på 2,0 pct. om året.

Onsdag slog ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked bunden ud af den korte ende af markedet.

Rapporten viste en stigning på blot 27.000 job i maj, hvilket klart var ringere end ventet, da økonomerne havde estimeret en stigning på 185.000 job efter en stigning på 271.000 måneden inden.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder