USA/T-bond: Apple bekræftede vækstbekymringerne - renterne faldt

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske renter faldt tirsdag efter en lang weekend med mandagslukket, da Apples nedjustering på grund af virusudbruddet i Kina skabte yderligere pessimisme og frygt for den globale vækst.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt derfor med 3 basispoint til 1,56 pct., hvilket var 2 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Tirsdagen igennem blev den tiårige rente handlet mellem 1,54 og 1,58 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente bakke med 2 basispunkter til 1,41 pct.

Apple oplyste mandag aften, at koncernen ikke vil nå målet om en omsætning i andet kvartal frem til marts i intervallet 63 til 67 mia. dollar - et ellers stort interval på 4 mia. dollar, fordi koncernen allerede i slutningen af januar var usikker på virusudbruddet i Kinas effekt.

- Da Apple kommer ud og melder om svigtende salg alene på coronavirus, fortsatte det stemningen med risk-off og vækstbekymringer, sagde Justin Lederer, rentestrateg hos Cantor Fitzgerald, til Reuters.

Samtidig kravlede rentekurven, målt på forskellen mellem renten på tre måneders og 10 års sigt, igen i minus - med godt 1 basispoint - og blinkede således med advarselslamperne om en mulig recession ude i fremtiden i USA.

- Med en udfladning af de amerikanske rentekurver vil snakken, om at recessionen igen er på vej, atter gå sine runder, skrev rentestrategerne i finanshuset BMO Capitals i en analyse, ifølge Bloomberg News.

Netop denne rentekurve følges tæt af den amerikanske centralbank. Den gled i marts 2019 for første gang i ti år i minus. Om der var en direkte sammenhæng eller ej, er uvist, men centralbanken i USA sænkede efterfølgende renten tre gange fra juni til oktober, mens rentekurven dykkede endnu mere i sensommeren, da handelskrigen blev optrappet. Siden kravlede den igen i plus, da Kina og USA nåede en fase 1-handelsaftale, indtil virusudbruddet i Kina igen har presset kurven ned under nul i slutningen af januar og altså igen denne tirsdag.

På nøgetalsfronten var der tirsdag blandet nyt. Fra Tyskland var der en skuffende tillidsmåling fra de finansielle aktører i form af ZEW-indekset, mens erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, omvendt steg i februar til 12,9 fra 4,8 måneden før. Det var bedre end forudsete 5,0, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder