USA/T-bond: Fed-induceret rentefald gik i sig selv igen

Udgivet den 19-07-2019  |  kl. 22:01  |  

Torsdagens aftens rentefald blandt de amerikanske statspapirer blev igen fredag vendt rundt, så den tiårige rente vendte tilbage til lukkeniveauet fra onsdag.

Mens renterne torsdag faldt efter en tale fra et medlem af den amerikanske centralbanks renteudvalg, FOMC, var en tale fra et andet medlem fredag med til at holde renterne lidt højere.

Torsdag sagde John C. Williams, chef for Federal Reserves afdeling i New York, at centralbankerne skal reagere hurtigt på tegn på en nedadgående økonomi i et lavrentemiljø som det nuværende.

Det blev opfattet meget dueagtigt blandt handlerne, hvor dele af markedet i en periode skruede forventningerne om en rentenedsættelse på mere end 25 basispoint ved Federal Reserves næste rentemøde i slutningen af juli i vejret.

Men fredag fortalte James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis og ligeledes medlem af FOMC, at han hælder til en rentenedsættelse på 25 bsaispoint ved juli-mødet baseret på de nøgletal, han har set indtil nu.

Samtidig nedtonede han behovet for kraftige lempelser fra centralbanken i sin tale, og det sænkede igen straks forventningerne i markedet til en større rentenedsættelse i juli.

På obligationsmarkedet gik renten på det toneangivende tiårige papir i USA desuden kortvarigt op i 2,06 pct., inden den sluttede i 2,05 pct., hvilket er 2 basispoint højere end torsdagens lukkeniveau.

Fra nøgletalsfronten var der fredag kun et enkelt større tal at forholde sig til.

Det viste en mindre stigning end ventet i forbrugertillidsindekset fra University of Michigan i juli, hvor indekset gik frem til 98,4 fra 98,2 i juni.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en fremgang til 98,8.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder