USA/T-bond: Handelshåb løftede renterne - men stadig ugefald

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 22:11  |  

Efter nogle dage med fald tikkede de amerikanske statsrenter let opad på ugens sidste handelsdag. Positivt nyt om handelsforhandlingerne var katalysatoren.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med godt et enkelt basispoint til 1,83 pct. Det var samtidig et basispunkt mere, end da det danske obligationsmarked lukkede for weekenden.

Gennem fredagen vekslede den tiårige rente mellem 1,82 og 1,85 pct., og set henover ugen faldt renten med 11 basispoint fra 1,94 pct. sidste fredag, da handelsskepsis dominerede tirsdag, onsdag og torsdag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg sideløbende med knap 2 basispunkter til 1,61 pct., og samlet for ugen faldt den toårige rente med 7 basispunkter fra 1,68 pct.

- Vi ser små bevægelser som en reaktion på udviklingen tidligere på ugen, hvor vi har haft nogle fald. Vi får en lille korrektion opad hen mod weekenden, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Efter nogle dage med handelsskepsis var Larry Kudlow, præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver ude med optimistiske meldinger omkring handelsforhandlingerne med Kina. Kudlow betegnede samtalerne som meget konstruktive og fortalte, at man er tæt på en aftale, om end ikke helt i mål, men med daglig kontakt.

- Fredagen byder på stigende aktier og på svagt stigende renter, og det er udtryk for en forventning om, at økonomien har det godt. Det er en god dag uden at være prangende, vurderer Danske Banks seniorstrateg.

De store nøgletal var ellers en blandet pose bolsjer. Erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, faldt til 2,9 i november fra 4,0 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset svagere end de forudsete
6,0, ifølge Bloomberg News.

Samtidig faldt den amerikanske industriproduktion 0,8 pct. i oktober, hvilket var mere end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede et fald på 0,4 pct.

Detailsalget i USA udviklede sig derimod stærkere end forudset i oktober, da det steg med 0,3 pct. på månedsbasis, mens økonomer ventede en stigning på 0,2 pct. i forhold til måneden før.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder