USA/T-bond: Handelsnyheder gav klare rentestigninger

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 22:00  |  

Det amerikanske obligationsmarked var torsdag præget af solide rentestigninger, efter at investorerne blev præsenteret for flere opløftende meldinger om en forestående handelsaftale mellem USA og Kina.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, satte gang i de optimistiske toner med et tweet ved 15.35-tiden om, at de stridende handelsparter var lige ved og næsten.

- Vi er meget tæt på en stor aftale med Kina. De ønsker det, og det samme gør vi, skrev Donald Trump.

Ud på aftenen fremgik det af Bloomberg News, som refererede til kilder med kendskab til forholdene, at USA's handelsforhandlere var blevet enige med Kina om betingelserne for en fase-et handelsaftale, der angiveligt blot afventer den amerikanske præsident Donald Trumps godkendelse.

Aftalen er ikke bekræftet fra officielt hold, men fra Bloomberg News forlød det, at handelsrådgivere skulle mødes med præsidenten torsdag kl. 14.30 lokal tid - dvs. kl. 20.30 dansk tid - for at drøfte aftalen, og at en annoncering kunne komme senere på dagen.

Tidligere på torsdagen fremgik det af Wall Street Journal, at USA skulle have tilbudt at skære i toldsatserne på kinesisk producerede varer for 360 mia. dollar og at aflyse en ny runde tariffer, som var sat til at blive implementeret fra søndag den 15. december.

Modsat ønskede de amerikanske handelsforhandlere, at Kina forpligter sig til at købe flere landbrugsvarer og andre produkter, at der sikres en bedre beskyttelse af immaterielle rettigheder, og at der gives adgang til den kinesiske finansservicesektor.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg torsdag 11 basispoint til 1,90 pct. Da det danske marked lukkede torsdag kl. 17 var renten på papiret på 1,88 pct.

Stigningerne var mindre udtalte i den kortere ende af rentekurven. For den toårige amerikanske statsobligation steg renten torsdag 5 basispoint til 1,66 pct.

Torsdagens nøgletal omfattede en stigning i nytilmeldte ledige i sidste uge til 252.000 fra 203.000 ugen før. Det er det højeste antal i mere end to år og noget over de 214.000, som økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder