USA/T-bond: Helt stille afslutning på ugen

Udgivet den 22-06-2018  |  kl. 22:10  |  

Fredag var der ikke de store udsving i obligationsmarkedet i USA. En positiv stemning for aktierne betød en dæmpet efterspørgsel på obligationer, og renterne rykkede sig kun marginalt.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation lå det meste af fredagen lidt oppe - med 1-2 basispoint - men sluttede ugen 2,90 pct., hvilket var helt uforandret i forhold til lukketid torsdag og på samme niveau, som da de danske obligationshandlere gik hjem.

Den toårige rente flyttede sig heller ikke meget - men steg dog 1 basispoint - til knap 2,55 pct.

- Der er ikke meget at skrive hjem om. For obligationerne er det samme billede som med aktierne. Risikoen for handelskrig og Trumps larm er der, men markedet vil se, hvad det betyder for økonomien. Investorerne tror stadig på en løsning, forklarer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen og peger samtidig på, at Donald Trump formentlig også er nødt til at finde løsninger før eller senere for at undgå en lussing ved midtvejsvalget til efteråret, hvis de republikanske stater bliver ramt.

Den amerikanske økonomi er dog stadig meget stærk, og derfor kan der på sigt være optræk til stigende renter.

- Hvis vi får en politisk løsning, der ikke skader økonomien, så har vi for lave renter. De fundamentale økonomiske forhold taler ikke for, at renten skal ligge hernede, siger Lars Skovgaard Andersen om den tiårige rente.

Den amerikanske centralbanks økonomiske prognose lyder på, at den amerikanske økonomi vil vokse med 2,8 pct. i år, og man venter, at arbejdsløsheden, som allerede er rekordlav, vil falde til 3,6 pct. i år og til 3,5 pct. i 2019.

I maj var arbejdsløsheden på 3,8 pct., hvilket ikke er set siden april 2000, og ellers skal man tilbage til 1969 for at finde et tilsvarende lavt niveau.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
8,35%
 
15/02/19

 
5,72%
 
15/02/19

 
3,85%
 
15/02/19

 
3,57%
 
15/02/19

 
1,99%
 
15/02/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder