USA/T-bond: Investorer foretrak obligationer - renterne faldt

Udgivet den 11-01-2019  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske renter tikkede fredag nedad sammen med et let fald i aktiemarkedet, da investorerne foretrak at sætte pengene i de sikre statspapirer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med knap 5 basispoint til 2,70 pct. Det var samtidig 1 basispoint mere end niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede.

I løbet af fredagen blev den den tiårige rente handlet i intervallet mellem 2,68 og 2,74 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation tikkede samtidig ned med næsten 4 basispunkter til 2,54 pct.

- Når aktierne ikke præsterer i USA, så sender amerikanerne penge ind i obligationer, og der kommer masser af penge ind i markedet lige nu, vurderer seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen i Danske Bank.

Når investorerne køber obligationer, sender det kurserne op og i sin tur den effektive rente ned.

På nøgletalsfronten var eneste store nyhed de amerikanske forbrugerpriser, som steg med 1,9 pct. i december i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News netop ventet et plus på 1,9 pct. Dermed aftog inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før ligeledes var på 2,2 pct.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg de 2,2 pct. i december i forhold et år forinden - også helt som ventet.

- Tilbageholdenhed er formentlig den bedste tilgang, da markederne er usikre, den globale vækst sprutter, og den hjemlige aktivitet bliver blødere. Dataene fra i dag vil styrke forventningen, at Federal Reserve vil vente indtil mindst midten af året, før den igen hæver renten, sagde James McCann, senior global økonom hos Aberdeen Standard Investments, til Bloomberg News.

Investorerne reagerer for tiden kraftigt på nyheder og økonomiske data ved at søge sikker havn i obligationsinvesteringer. Handelsstriden mellem USA og Kina er endnu ikke løst, foran døren står en spændende amerikansk regnskabssæson, der starter fredag i næste uge, og brexit er fortsat et helt åbent spørgsmål.

Torsdag var det da også igen en dueagtig formand, Jerome Powell, der gik på talerstolen i The Economic Club of Washington. Her lovede han, at banken vil være afventende, overvågende og tålmodig i sin rentepolitik.

- Den gode ting er, at vi er i en situation, hvor vi kan være tålmodige og fleksible og vente og se, hvad der udvikler sig, sagde Jerome Powell i sin tale ifølge Bloomberg News.

- Man skal forvente, at vi vil være tålmodige og overvågende, og ventende og betragtende.

Powell pegede samtidig på, at bankens rentebane, som senest i forbindelse med rentemødet i december indikeredes til to renteforhøjelser i 2019, er baseret på meget stærke økonomiske udsigter, men han tilføjede, at der ikke er en fastlagt rentebane.

- Det er også et helt nyt game med den tilgang, som Powell nu har. Det er en ny fase, hvor 3,50 pct. ikke længere er loftet for den tiårige rente, men hvor vi i stedet skal ligge her fra dette niveau og op mod 3,00 pct. Der skal virkeligt stærke regnskaber til for at sende renten længere op end det, lyder det fra Danske Banks seniorstrateg, Lars Skovgaard Andersen.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:53:01

 
6,42%
 
10:53:01

 
5,74%
 
10:53:01

 
2,73%
 
10:53:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder