USA/T-bond: Investorer mod udgangen sendte renter lidt op

Udgivet den 21-03-2019  |  kl. 21:10  |  

De amerikanske renter startede torsdagen med nye fald efter minusset på den tiårige rente onsdag på 9 basispoint, men efterhånden som investorerne blev rigtig varme på aktierne, som målt på S&P 500 steg 1,1 pct., forlod de også obligationerne, hvor kurserne faldt tilbage, og renterne steg igen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte derfor torsdag med en stigning på 1 basispoint til 2,54 pct. Det var samtidig 2 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af torsdagen vekslede den tiårige rente mellem 2,50 og 2,54 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg også 1 basispunkt til 2,41 pct. og tog reelt samme tur som den lange rente, da den tidligt torsdag var nede og vende i 2,37 pct.

FED SER SVAG ØKONOMISK VÆKST

Onsdag sendte den amerikanske centralbank renterne ned til det laveste niveau i 14 måneder, målt på den tiårige amerikanske statsobligation, og torsdagen startede også med rentefald. Det skyldtes, at banken ikke bare signalerede en lempelig pengepolitik og et snarligt ophør af dens kvantitative stramninger, men også indikerede, at tempoet i USA's økonomi er på vej ned, og at inflationspresset også er aftagende.

Federal Reserve indledte sin rentemelding med at bemærke, at væksten i USA er aftaget i første kvartal, og samtidig fremhævedes udviklingen i den globale økonomi som grund til fortsat at være "tålmodig".

- Informationer, modtaget siden Federal Open Market Committee mødtes i januar, indikerer, at arbejdsmarkedet fortsat er stærkt, men at den økonomiske aktivitet er bremset op fra dens solide hastighed i det fjerde kvartal, hed det i onsdagens udtalelse fra banken.

Centralbanken pegede desuden på en "langsommere vækst" i husholdningernes forbrug og i virksomhedernes investeringer i første kvartal, og på at inflationen i USA også faldet.

Alligevel var renten steget en smule, da torsdagen var omme, fordi aktierne røg i vejret og tiltrak sig investorernes penge, der flokkedes mod udgangen af obligationsmarkedet. Det sendte kurserne ned og i sin tur de effektive renter op.

På nøgletalsfronten var der da også lidt nyt, som kunne støtte en stigende rente. Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia viste i marts en stigning til 13,7. Måneden før lå indekset i minus 4,1. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på plus 4,8.

De ledende indikatorer i USA steg desuden med 0,2 pct. i februar, hvilket var mere end ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News en fremgang på 0,1 pct.

Endelig viste data, at 221.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 225.000 nye ledige.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
7,92%
 
17:30:01

 
3,99%
 
17:00:01

 
2,49%
 
17:30:01

 
1,94%
 
17:36:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder