USA/T-bond: Kina sendte renten ned før Fed-taler tirsdag - NY

Udgivet den 17-05-2022  |  kl. 06:32  |  

Skuffende tal fra Kina var mandag med til at sende renten ned. Samlet blev det til et fald på 4 basispoint til den tiårige amerikanske toneangivende rente, der endte i 2,88 pct.

Tirsdag morgen ligger renten på den tiårige T-bond i 2,89 pct. på markedet i Tokyo.

Det 3 basispoint højere i forhold til dansk lukketid mandag.

- Det vigtigste, der sker på markedet lige nu, er det faktum, at den tiårige rente har holdt sig under 3 pct., siger Tom Hayes, bestyrelsesformand hos Great Hill Capital, til Reuters.

Investorerne frygter fortsat, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan sende økonomien ind i en recession, når den med en stribe af ventede renteforhøjelser vil forsøge at bekæmpe den tårnhøje inflation, da de ringe kinesiske nøgletal igen puster til frygten for global økonomisk nedtur.

Tirsdag skal fem Federal Reserve-chefer tale, og det er taler, der vil blive holdt øje med, siger han.

- Normalt når du er tæt på et lavpunkt på markedet, og du har fem Fed-chefer, der skal tale, så er de der ikke for at tale markedet ned, siger Tom Hayes til Reuters.

Mandag handlede investorerne på baggrund af et tæppe af nøgletal fra Kina, der viste markante tegn på afmatning i økonomien i april, hvor detailsalget styrtdykkede, mens industriproduktionen bremsede kraftigt op - begge dele i et langt højere tempo end forudset.

Det kinesiske detailsalg faldt 11,1 pct. i april i forhold til samme måned året før, mens økonomerne havde estimeret et drop i salget på 6,6 pct. Industriproduktionen faldt samtidig 2,9 pct. mod en ventet stigning på 0,5 pct.

Renten blev faldt, da handlerne søgte i sikker havn fra de nervøse globale aktiemarkeder i de normalt mere sikre fastforrentede papirer.

Oveni kom der skuffende tal for erhvervstilliden i staten New York, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, som i opgørelsen for maj viste et fald til minus 11,6, hvor økonomerne kun ventede et fald til 15,0 fra 24,6 i april.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯