USA/T-bond: Korte rente hoppede op på referat af rentemøde

Udgivet den 21-08-2019  |  kl. 22:12  |  

Investorerne var mere optimistiske onsdag, og det sendte renterne i USA opad. Den korte toårige rente hoppede imidlertid lidt mere opad, da referatet af Federal Reserves seneste rentemøde afslørede, at bankens ledelse så rentesænkningen i juli som en "midt-cyklisk" justering - og ikke starten på en række sænkninger.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 3 basispoint til 1,59 pct. Det var samtidig 2 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af onsdagen vekslede den tiårige rente mellem 1,54 og 1,61 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg noget mere med 6 basispunkter til 1,57 pct.

Udover en positiv stemning fra to stærke kvartalsregnskaber fra de to detailselskaber, lavprisvarekæden Target og byggemarkedskæden Lowe's, som vidnede om en sund tilstand hos de amerikanske forbrugere, hvilket sendte de amerikanske aktier og renter opad, så var onsdagens store begivenhed referatet af renteødet i USA's centralbank i slutningen af juli.

Som bekendt sænkede banken sin rente med 25 basispoint, og selv om to stemte imod en rentesænkning, og noget talte for en større rentesænkning, så bed investorerne mærke i, at flertallet anså nedsættelsen for en "midt-cyklisk justering".

- De fleste deltagere så den foreslåede lettelse på et kvart point ved dette møde som del af en kalibrering af den pengepolitiske position, eller en midt-cyklisk justering, som svar på udviklingen i de økonomiske udsigter over de seneste måneder, hed det i referatet.

Det lægger ikke ligefrem op til en lang række af rentesænkninger, mens markedet har regnet med yderligere tre af slagsen i år, og derfor steg den toårige rente ekstra, da den er mere følsom over for centralbankrenten.

Handelen med fed funds futures indikerer dog stadig 100 pct. sandsynlighed for en rentesænkning igen til september.

- Markedet agerer stadig som om, at centralbanken er bag kurven, sagde Lou Brien, markedsstrateg hos DRW Trading, til Reuters.

Markedets handel indikerer desuden en sandsynlighed på 72 pct. for endnu en sænkning til november og omkring 50,9 pct. for en tredje nedsættelse igen til december.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder