USA/T-bond: Let renteløft på jobrapport - mandagsmarked lukket

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter tikkede let op fredag, da jobrapporten fra det amerikanske arbejdsmarked for juli viste sig lidt bedre end ventet. Tallene vidnede imidlertid også om, at opsvinget, man så i USA i maj og juni, er bremset op, og derfor er der ikke lagt op til et reelt renteudbrud.

Mandag handles de amerikanske T-bonds ikke i Tokyo, da markedet er lukket for en lokal helligdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg fredag med 3 basispoint til 0,57 pct., hvilket var 2 point mere, end da de danske obligationshandlere tog på weekend. Fredag startede renten ikke langt fra sin dagsbund i 0,51 pct., mens den toppede i 0,57 pct. Gennem ugen steg renten med 4 basispoint fra 0,53 pct. sidste fredag.

Renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation steg samtidig med 1 basispunkt til 0,13 pct., og den toårige rente gik gennem ugen op med 2 punkter samlet.

Jobrapporten fortalte om en amerikansk arbejdsløshed i juli på 10,2 pct. mod 11,1 pct. i juni og sammenlignet med ventede 10,6 pct., ifølge Bloomberg News.

Samtidig blev der skabt knap 1,8 mio. nye arbejdspladser mod ventede 1,5 mio. job. Det var dog en klar opbremsning fra 4,8 og 2,7 nye arbejdspladser i maj og juni.

- Fantastiske jobtal, tweetede USA's præsident Donald Trump bagefter.

Opbakningen til det synspunkt var dog ikke stor.

- Det ville være let at blive for optimistisk eller lade stå til efter de stærke data, men lad os indse, at en del af årsagen til, tingene har været så gode, som de er, er på grund af al interventionen, sagde Ron Temple, investeringschef i Lazard Asset Management, til Financial Times. Han understregede samtidig, at økonomien i USA fortsat er "en katastrofe for mange amerikanere".

De amerikanske politikere har siden pandemiens start vedtaget tre hjælpepakker til samlet 3300 mia. dollar, og politikerne fører i disse dage svære forhandlinger om en fjerde pakke. Samtidig har USA's centralbank sænket sin rente til nul og pumpet milliarder af dollar ind i de finansielle markeder via opkøb af obligationer.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder