USA/T-bond: Ny nervøsitet og nye rentefald

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 06:32  |  

Onsdag bød på en svingende rentedag, som dog endte med små fald, da investorerne fortsat holdt fokus på coronavirus og bekymringen for, hvad det vil få af effekt på den globale vækst.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 1 basispoint til 1,34 pct., efter på et tidspunkt at have ramt 1,2988 pct. - under den laveste notering nogensinde.

Torsdag morgen fortsætter rentefaldet på T-bondmarkedet i Tokyo, hvor den tiårige T-bond handles med en rente på knap 1,31 pct.

Det er 4 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente faldt onsdag med 5 basispunkter til 1,16 pct., da investorerne øgede deres sats på en rentesænkning i USA, hvilket den kortere rente vil være mere følsom overfor.

Torsdag morgen er den toårige T-bondrente faldet til knap 1,13 pct. i Tokyo.

Hovedfokus var atter på spredningen af coronavirus. Positive nyheder fra Kina om færre døde og færre smittede end tidligere blev opvejet af, at flere nye lande meldte om deres første smittede, herunder Norge og det første land i Latinamerika, Brasilien. Nervøsiteten kunne også aflæses i aktiemarkedets udvikling, hvor S&P 500 indledte dagen med et plus på 1,7 pct., men sluttede i minus 0,4 pct.

- Selv om der var lidt af et hop i aktierne, så siger obligationsmarkedet, at der stadig er problemer derude, sagde Justin Lederer, renteanalytiker hos Cantor Fitzgerald, til Reuters.

Den tiårige rente noterede sig som sagt sit laveste niveau nogensinde intradag, ligesom den 30-årige rente trods en lille stigning ligeledes ligger i rekordlavt niveau i 1,83 pct. Selv om det i modsætning til Europa og Japan er positive renter, så bliver afkastet på amerikanske statslån mindre og mindre attraktivt.

- Jeg vil ikke sige, at disse renter er attraktive. Det er mere et sted at parkere kontanter, vurderede Jim Barnes, som er direktør for renteinvesteringer i Bryn Mawr Trust, ligeledes til Reuters.

Med udviklingen onsdag stejlede rentekurven til 17 point mod 13 point tirsdag.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 34 basispunkter, mens den ved udgangen af 2018 lå i 19 point. De to foregående år blev afsluttet med en rentekurve på henholdsvis 52 og 125 basispoint.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder