USA/T-bond: Nyt rentetryk på recessionsfrygt og ringe økonomiske data

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 22:12  |  

De amerikanske renter blev igen trykket onsdag. Rentekurven gik tidligt på dagen i minus og advarede dermed - historisk set - om recession i USA. Det skræmte investorerne, som samtidig fik nye nedslående nøgletal fra Kina, Tyskland og eurozonen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 12 basispoint til 1,58 pct. Det var lige med niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. Henover onsdagen svingede den tiårige rente mellem 1,57 og 1,70 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt samtidig med 9 basispunkter til omtrent 1,58 pct.

Natten til onsdag, amerikansk tid, blev forskellen på renten mellem den toårige amerikanske statsobligation og den tiårige sendt ned under minus for første gang siden finanskrisen.

Historisk har den hændelse - syv gange på 50 år - signaleret en recession i den amerikanske økonomi - typisk 12 til 18 måneder senere. Og selv om rentekurven igen, inden det amerikanske markeds åbning, atter var kravlet i plus, så læste investorerne signalet og trykkede på salgsknapperne.

At den lange rente falder under den korte er da heller ikke et sundhedstegn for økonomien. Renten afspejler inflationsforventningerne og således udsigterne for den økonomiske aktivitet, og en omvendt rentekurve fortæller derfor om udsigt til lavere økonomisk aktivitet på længere sigt end på kort.

Samtidig skuffede de nyeste data fra Kinas økonomi, da både detailsalget og industriproduktionen var en del lavere end ventet i juli, ligesom en foreløbig opgørelse af væksten i tysk økonomi i andet kvartal viste det ventede minus på 0,1 pct. Fra eurozonen blev en sneglevækst på 0,2 pct. desuden bekræftet.

- Kombinationen af de tre ting har genopfrisket frygten for en global opbremsning. Vi ser det flyde videre til faldende aktiekurser, og renterne dratter på tværs af kloden, sagde Michael Arone, chefstrateg hos State Street Global Advisors, til Reuters.

Aktierne i USA fald onsdag med 2,9 pct. målt på S&P 500-indekset.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, endte i et marginalt plus, men var altså tidligere i minus med knap 2 punkt.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder