USA/T-bond: Overså stimulus efter enorm stigning i ledighedheden

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 06:32  |  

Trods stimulusfest i aktiemarkedet søgte mange investorer alligevel over i obligationer og pressede renterne ned ad torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til omtrent 0,83 pct. efter sving mellem 0,76 pct. og 0,84 pct.

Fredag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 0,81 pct. på markedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau som på tidspunktet for det danske obligationsmarkeds lukning torsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationrente faldt torsdag med 5 basispunkter til 0,29 pct.

Fredag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 0,27 pct.

Mens aktieinvestorerne torsdag fejrede udsigten til snarlig stimulus fra den amerikanske regering på op mod 2200 mia. dollar ved at sende S&P 500-indekset i vejret med 6,1 pct., så var obligationsinvestorerne mere kølige og fokuserede på torsdagens skræmmende ledighedstal.

I sidste uge meldte omkring 3,3 mio. amerikanere sig i arbejdsløshedskøen, og det var næsten dobbelt så meget som de ellers høje forventninger på 1,7 mio. nye ledige.

- De nytilmeldte ledige var forfærdelige. Jeg tror, at markedet tænkte, at de ville være forfærdelige, så det fik sine tal her.

- Man vil formentlig også få et slemt tal - måske ikke helt så dårligt - i næste uge, og lønstatistikken i april vil blive forfærdelig. Vi er stadig flere måneder fra, at dette bliver bedre, siger Stan Shipley, makroøkonom hos finanshuset ISI Evercore, til Reuters.

Torsdagens ledighedstal var de højeste nogensinde registreret i opgørelsen, der rækker helt tilbage til 1960'erne.

At den korte rente samtidig faldt lidt mere end den lange, peger på, at investorerne denne torsdag i højere grad efterspurgte kortsigtede sikre papirer.

De foregående dage var trenden omvendt, da investorerne i de korte obligationer hev penge ud af madrassen for at købe aktier.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder