USA/T-bond: Positive data gav fart under rentestigningerne

Udgivet den 03-10-2018  |  kl. 22:27  |  

Begejstrede over solstrålerne i den amerikanske økonomi pressede obligationsmarkedet onsdag de amerikanske renter op i niveauer, der ikke er set i flere år.

Den helt lange rente på de 30-årge obligationer lukkede dagen 9 basispoint højere i 3,30 og dermed i det højeste niveau siden 2014, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation steg også 10 basispoint til 3,16 pct., som er det højeste niveau i syv år.

Rentespændet mellem den korte amerikanske toårige rente og den tiårige blev onsdag udvidet med 5 basispoint til 30 basispoint som markerer den stejleste rentekurve siden august, rapporterer Bloomberg News.

I de første efterårsdage bader renterne i lune budskaber om den amerikanske økonomi.

Tirsdag erklærede chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, at udsigterne for USA's økonomi er "bemærkelsesværdigt positive". Han talte om en "historisk sjælden" periode med ultralav arbejdsløshed og lave priser.

Og onsdag blev optimismen fulgt op af konkrete nøgletal for de amerikanske indkøbschefers aktivitet i servicesektoren, ISM non-manufacturing, som steg til indeks 61,6 i september fra 58,5 måneden før. Ifølge Bloomberg News var der forudset et fald til indeks 58,0.

Forinden havde ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked vist en stigning på 230.000 job i september, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 184.000 job efter en stigning på 168.000 måneden inden.

ADP-rapporten giver positive forventninger til fredagens vigtige amerikanske beskæftigelsesrapport for september. Den ventes at vise nyskabelse af 184.000 job uden for landbruget og et fald i ledigheden til 3,8 pct. fra 3,9 pct. måneden før.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder