USA/T-bond: Rentefald efter bekymringer for ny virusbølge

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 06:32  |  

Risikoaversion sendte tirsdag investorerne mod sikre papirer, og det medførte et rentefald til den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation på 5 basispoint til 0,63 pct. Igennem dagen svingede renten i intervallet 0,63 pct. og 0,68 pct.

Onsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 0,64 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 basispoint under niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente faldt tirsdag med 1 basispoint til 0,15 pct.

Onsdag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 0,16 pct. på markedet i Tokyo.

Investorernes risikovillighed var tirsdag ramt af fortsatte stigninger i antallet af smittede med coronavirus i særligt USA, og på samme tid blev markedsdeltagerne med nye nedlukninger i Australien omkring storbyen Melbourne og i regioner i Spanien mindet om, at pandemien ikke er overstået.

- Der har været en vis form for dekobling mellem obligationer og aktier her på det sidste, hvor der har været dage, hvor det ikke hænger sammen, men i dag hænger det godt sammen. Når der er "risk on", burde renterne stige, og når aktierne falder, burde renterne falde, fordi så køber man obligationer, forklarer Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

Tirsdag fremlagde Europa-Kommissionen sin nye prognose for økonomien. BNP-væksten i eurozonen ventes nu at være negativ med 8,7 pct. i år mod tidligere ventet negativ med 7,7 pct.

Den økonomiske vækst skrumpede med 13,5 pct. i andet kvartal i eurozonen, vurderer Europa-Kommissionen.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder