USA/T-bond: Rentefald efter svage produktionstal

Udgivet den 15-03-2019  |  kl. 21:14  |  

Trods endnu et aktieplus faldt renterne fredag i USA. Årsagen var igen svage nøgletal fra den amerikanske økonomi, som peger mod, at trykket er ved at gå af kedlerne.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til 2,59 pct. Det var også niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede.

Igennem fredagen vekslede den tiårige rente mellem 2,58 og 2,64 pct., og siden fredag i sidste uge er renten faldet med 4 basispoint fra 2,63 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 2 basispunkter til 2,44 pct.

- Renterne ligger og falder, fordi data er dårlige. Ikke vildt dårlige, men dårlige. Fredag var det svage industrital, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

Fredagens nøgletal viste, at den amerikanske industriproduktion steg 0,1 pct. i februar, og det var lavere end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede en stigning på 0,4 pct.

Målingen fra industrien var endnu et nøgletal, som peger i retning af, at tempoet i den amerikanske økonomi er på vej nedad, hvilket samtidig dog har den positive effekt, for aktierne, at det formentlig udsætter mulige pengepolitiske stramninger, - altså højere rente fra den amerikanske centralbank - ligesom udsigten til stigende markedsrenter fortager sig.

- Investorerne køber op i obligationer, fordi data er svage, og fordi man ikke tror på rentestigninger i overskuelig fremtid. Der er risikoen i den optik ikke så stor, og investorerne ser en god forretning i tage den carry, som er ved med renteafkastet, forklarer Danske Banks Lars Skovgaard Andersen.

Seniorstrategen peger på, at 2,60 pct. er et pæn renteafkast, hvis ikke investorerne ser en risiko for stigende markedsrenter, der lige foreløbigt kan sende obligationskurserne ned og udhule værdien af investeringen.

Fredag var der dog også lidt positivt nyt, da den landsdækkende indikator for forbrugertilliden fra University of Michigan steg mere end ventet i marts til 97,8 fra 93,8 i måneden før. Økonomerne havde spået en fremgang til indeks 95,6 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:45:01

 
7,24%
 
09:45:01

 
3,05%
 
09:45:01

 
2,79%
 
09:45:01

 
0,71%
 
09:45:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder