USA/T-bond: Rentefald i begge ender

Udgivet den 19-07-2018  |  kl. 22:14  |  

De længere amerikanske renter dykkede torsdag på tegn om, at inflationen fortsat ikke løber højt, samtidig med USA's præsident, Donald Trump, med en uhørt kritik af landets centralbanks rentepolitik lagde pres renterne i begge ender af spektret.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 2,84 pct., hvilket var 1 basispoint lavere, end da de danske obligationshandlere gik på fyraften.

Den kortere toårige rente faldt desuden 2 basispoint til 2,59 pct.

Det var Donald Trump, som lagde pres på renterne, da han på tv-stationen CNBC kritiserede Federal Reserves rentepolitik, som har medført to renteforhøjelser i år med udsigt til yderligere to mere inden nytår.

- Jeg er ikke henrykt. For vi går op, og hver gang du går op, vil de hæve renterne igen. Jeg er ikke glad for det. Men på samme tid lader jeg dem gøre, hvad de føler er bedst.

- Jeg kan ikke lide at gøre alt dette arbejde for økonomien og så se renterne blive hævet, sagde Trump til CNBC med henvisning til, at øgede renter gør det dyrere for virksomheder at låne penge, og det hæmmer investeringerne og væksten.

I alt har centralbanken hævet renten fem gange siden Trump blev svoret ind.

Meldingen satte pres på den toårige rente, ligesom dollaren, der gennem længere tid er blevet styrket i forhold til de øvrige store valutaer, fordi man i USA er begyndt at hæve renterne, mens det eksempelvis endnu ikke er sket i Europa, faldt tilbage.

Den tiårige rente blev også presset nedad af udtalelserne, ligesom nyt om inflationen holdt renten nede.

Torsdag offentliggjordes erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia, og det viste en stigning til 25,7 i juli. Måneden før lå indekset i 19,9. Tal viste samtidig, at virksomhederne oplever at betale højere priser - en stigning i indekset fra 51,8 til 62,9 - mens man ikke i lige så høj grad kan få samme prisstigninger hjem fra egne kunder, da indekset på denne måling blot steg fra 33,2 til 36,3.

Tallene indikerer fortsat høj økonomisk aktivitet uden inflationært pres, og det var med til at sikre rentefald torsdag.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
10:57:01

 
2,45%
 
10:57:01

 
2,07%
 
10:57:01

 
1,82%
 
10:57:01

 
1,08%
 
10:57:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder