USA/T-bond: Rentefald på coronabekymring - trods stærk inflation

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter satte sig tirsdag på trods af, at en læsning fra den amerikanske økonomi viste en højere end ventet inflation. Skidt nyt fra coronafronten lagde dog en dæmper på genåbningshåbene, da de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af Johnson & Johnsons vaccine på pause.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 5 basispoint til 1,62 pct., hvilket var 4 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. Fra starten af tirsdagen steg renten let til 1,70 pct., inden den vendte rundt.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente falde med 1 basispunkt til 0,16 pct., og dermed fladede rentekurven ud til 146 point mod 149 point mandag, hvilket normalt signalerer dæmpede forventninger til væksten og inflationen.

Både den tiårige og toårige amerikanske statsobligation ligger onsdag morgen uændret på T-bond-markedet i Tokyo.

- Historien om Johnson & Johnsons vaccine rammer renterne. Renterne har været lidt nede noget tid nu på denne vaccinenyhed. Måske lidt overraskende. Man ser dog også flere tredje bølge-udbrud i Europa og Asien. Centralbankchef Jerome Powell advarede i weekenden også mod en tredje bølge i USA. Nu begynder folk så at tænke, at de måske har presset renten lidt for meget op, så nu kører den lidt tilbage, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi i Danske Bank.

Johnson & Johnsons vaccine er blevet sat i forbindelse med et - ganske vist - begrænset antal blodpropper. Ligesom Astrazenecas.

På lidt længere sigt skal renterne dog yderligere op, vurderes det i Danske Bank.

- Vi er lidt i en konsolideringsfase, men der kommer gang i økonomier, og vaccinerne rulles ud, og derfor skal renterne igen nok begynde at tikke opad.

Tirsdagens nøgletal pegede da reelt set også mod stigende renter. De amerikanske kerneforbrugerpriser steg 1,6 pct. i marts i forhold et år forinden, mens analytikerne havde ventet en stigning på 1,5 pct. og sammenlignet med 1,3 pct. i februar.

- Inflationen var højere end ventet. Derfor kan det nok undre nogen, at vi ikke ser en rentestigning. Men Powells frygt for en tredje bølge, sidste uges jobdata og generel covid-19 smittevækst får folk til at stoppe op, kommenterer Lars Skovgaard Andersen.

- Renterne blev drevet op på superoptimisme, og det var nok lidt for hurtigt.

Den tiårige rente var i slutningen af marts oppe i 1,74 pct., men har altså sat sig siden.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Bonds❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder